Cioloș, despre Kovesi, la TV5: O susțin!

0

Dacian Cioloș a afirmat, la TV5, că o susține pe Laura Codruța Kovesi și a spus că puterea de la București nu-i oferă această susținere pentru că se află în ”conflict de interese” cu fosta șefă a DNA. 

”Am spus-o şi public: o susţin (pe Laura Codruţa Kovesi – n.r.), pentru că am văzut competenţa sa, care a fost dovedită, nu eu am măsurat-o. Ea a fost măsurată inclusiv de comisia de selecţie pentru postul de procuror-şef european. A fost evaluată împreună cu ceilalţi” contracandidaţi, a afirmat liderul PLUS.

El a precizat că nu România este cea care nu o susţine pe Kovesi, ci “guvernul român, puterea actuală”. “Eu nu confund România cu guvernul actual”, a declarat fostul premier.

Dacian Cioloş a mai afirmat că autorităţile actuale de la Bucureşti nu o sprijină pe fosta şefă a DNA pentru că “ele sunt, să spunem, în conflict de interese”. “Liviu Dragnea, preşedintele partidului de guvernământ din România, Partidul Social Democrat, are două dosare în justiţie şi o condamnare finală”, a adăugat el.

Întrebat dacă Franţa ar putea să o sprijine pe Kovesi, dat fiind faptul că fosta şefă a DNA concurează împotriva unui procuror francez, Cioloş a spus că “fiecare ţară susţine pe cine vrea”.

Citeşte şi Cioloș, ironic la adresa lui Dragnea: „Orice om îi este teamă că-i fură PLUS aragazele”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele