Cioloș, pregătit să înfrunte PSD, dar indecis dacă din postura de viitor candidat la prezidențiale

0
- Reclama -

Fostul premier al României Dacian Cioloș a declarat faptul că nu este decis dacă va face pasul pentru candidatură la președinția României anul viitor, aceste discuții fiind în curs de dezbatere, dar se bazează pe partidul său nou format Mișcarea România Împreună că va acționa în așa fel încât la Președinția României să nu ajungă PSD.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale, Dacian Cioloș a spus că nu a discutat despre aceste lucruri în partid, formațiunea sa fiind, de altfel, în curs de constituire. „După ce vom alege organele de conducere și vom discuta strategia, modul în care vom aborda aceste alegeri, atunci vom decide”, a declarat fostul premier la emisiunea „24/7” de la Digi24.

El a făcut, totuși, o precizare: „Un lucru e clar: Mișcarea România Împreună va acționa în așa fel încât la Președinția României să nu ajungă PSD. Și oricum, PSD, așa cum se comportă în momentul de față, nu cred că are ce căuta la conducerea României sau oricum, ar fi dăunător pentru România lucrul acesta”, a afirmat Cioloș.

Tudor Mușat, Jurnalist Digi24: Știți cum se vede lipsa aceasta, să spunem, de poziționare fermă? Ca un balet în așteptarea unei decizii a președintelui Iohannis dacă va candida sau nu…

Dacian Cioloș: Și care e problema să ne coordonăm?

- Reclama -

Tudor Mușat: Ați candida împotriva lui Klaus Iohannis?

Dacian Cioloș: Nu! Nu! Nu văd… În condițiile de față, nu cred că ar trebui să ne concurăm unul pe celălalt, ci să găsim modalitatea, împreună, și cu el, și cu celelalte forțe politice, să găsim modalitatea cea mai bună pentru a câștiga alegerile prezidențiale.

Fostul premier a mai spus că a rămas în legătură cu președintele Iohannis și că au vorbit în mai multe ocazii.

Întrebat dacă noul său partid s-ar situa mai aproape de USR sau mai degrabă de PNL pe scena politică, Cioloș a spus că deocamdată obiectivul este să-și structureze și să-și consolideze partidul. „Suntem deschiși către toți cei care ne împărtășesc viziunea, dar deocamdată nu ne punem problema de o colaborare formală. Avem consultări periodice, avem ușile deschise și cu USR, și cu PNL, cu USR avem chiar câteva proiecte concrete la care lucrăm împreună, dar dincolo de asta, ne interesează consolidarea partidului și a acțiunii civice, să vedem cât mai mulți oameni implicați”, a spus Dacian Cioloș.

Citește și Regionalizarea României, uitată de PSD, amintită de Cioloș

De Vlad Mitu

 

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele