Cioloș și Barna vs. Ponta și Dăncilă. Se regrupează PSD-ul?

0

Luările de poziție în urma Pactului lansat de Viorica Dăncilă în spațiu public nu s-au lăsat așteptate. Chiar dacă sunt în opoziție, Barna și Cioloș pe de o parte și Victor Ponta pe de alta, au poziții diametral opuse.

Și mai interesant este însă că Pactul a fost trimis de pe o adresă care i-a aparținut lui LIviu Dragnea. Oare, era conceput încă de când infractorul Dragnea era în libertate?!

Dan Barna și Dacian Cioloș au răspuns sâmbătă la propunerea premeirului Viorica Dăncilă de a semna un pact pentru bunăstarea românilor. „Alianța USR PLUS se angajează să nu taie pensiile și salariile”, a scris Dan Barna, în timp ce Dacian Cioloș consideră că „PSD și-a făcut un obicei din a câștiga voturi inducându-le românilor diferite spaime”.

Citește aici Viorica urcă pe culmile demagogiei, vrea pact naţional pentru bunăstarea românilor

„Doar dacă dumneavoastră și PSD semnați pactul pentru anticipate și vă prezentați demisia din funcția de Prim-ministru al României, considerăm se vor crea premisele pentru a putea discuta despre un astfel de pact.”, răspunde Dan Barna la propunerea de pact făcută de Viorica Dăncilă.

Dacian Cioloș o critică pe Viorica Dăncilă că induce spaime românilor că vine opoziția și taie pensiile și salariile.

Vezi postarea lui Dan Barna: https://web.facebook.com/DanBarnaUSR/posts/669765373433763 

„PSD și-a făcut un obicei din a câștiga voturi inducându-le românilor diferite spaime, ba a străinilor care vor să ne ia țara, ba a opoziției care vrea să taie salariile și pensile. Atât știe partidul lui Liviu Dragnea și al Vioricăi Dăncilă: să îi sperie pe oameni că, dacă “opoziția cea rea” vine la putere, o să le ia din ceea ce PSD le-a dat cu atâta “mărinimie”. Strategie ieftină de campanie, inventată de Ion Iliescu și de colegii lui în anii ’90. (…) PSD e partidul care mărește salarii și pensii pe banii altora”, a completat Cioloș.

Liderul PLUS susține că PSD a îndatorat România pentru plata salariilor și a pensiilor

„Ca o ironie a sorții, exact în ziua în care Viorica Dăncilă propunea un pact pentru “bunăstarea” românilor și soma opoziția să semneze că nu va tăia salariile și pensiile, Banca Națională dădea un comunicat în care ne anunța că datoria externă a României a crescut, în primele șapte luni din acest an, cu peste opt miliarde de euro, în special din cauza împrumuturilor făcute de Ministerul Finanțelor prin emisiunile de euroobligatiuni. (…) Atât a învățat PSD, să se împrumute ca să plătească salariile și pensiile, iar apoi să spună că avem creștere economică.”, concluzionează Dacian Cioloș.

Victor Ponta anunţă că a primit de la premierul Viorica Dăncilă Pactul naţional pentru bunăstarea românilor, urmând să le propună colegilor săi să-l semneze şi să-l susţină. Preşedintele Pro România are deja discurs electoral anti-PDL și Emil Boc, discurs facil, trăiește din amintiri care sunt tare dragi propagandei PSD-iste, dar care nu aduc cu ele nimic bun.

vezi postarea lui Victor Ponta: https://web.facebook.com/victor.ponta/photos/pb.150967671609795.-2207520000.1568470090./2588497721190099/?type=3&theater

„În calitatea mea de lider al ProRomania vreau să confirm că am primit din partea doamnei Viorica Dăncilă propunerea de a semna ‘Pactul Naţional pentru Bunăstarea Românilor’. Deşi mailul apare ca fiind trimis de ‘Liviu Dragnea – Cabinet Preşedinte’ – am luat foarte în serios propunerea pentru că subiectul este foarte serios! Vreau să anunţ faptul că voi propune colegilor mei să semnam şi susţinem acest Pact Naţional”, a scris Victor Ponta, sâmbătă, pe Facebook.

Liderul Pro România prezintă şi motivele pentru care va susţine propunerea făcută de premierul Dăncilă.

„ProRomânia a fost iniţiat de câţiva oameni care, în anul 2012, au facut parte din guvernul care a dat înapoi românilor pensiile şi salariile tăiate în 2010 de Băsescu şi PDL / este absolut normal să susţinem în continuare şi cu toată consecvenţa principiul păstrării veniturilor populaţiei. Am semnat, la iniţiativa Preşedintelui Klaus Iohannis, Acordul Politic Naţional pentru garantarea drumului european al României – pentru că principiile acelui Acord erau corecte şi susţinute constant de către ProRomânia / suntem gata să semnăm şi Pactul Naţional pentru garantarea salariilor şi pensiilor românilor pentru că şi acest principiu este corect şi în linie cu politicile promovate de ProRomânia / faptul că cei doi iniţiatori au interese electorale legate de Alegerile Prezidenţiale este secundar pentru noi (…). Suntem perfect conştienţi că salariile şi pensiile românilor sunt într-un grav pericol de a nu fi plătite tocmai din cauza politicilor neprofesioniste şi corupte promovate de Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea şi echipa lor / însă ProRomânia consideră că oamenii şi firmele româneşti nu trebuie să fie cei care plătesc preţul incompetenţei şi egoismului unor guvernanţi trecători”, arată Victor Ponta.

Ponta susține că Pro România a venit deja cu o propunere alternativă la tăierea salariilor şi pensiilor, care prevede restructurarea radicală a administraţiei publice prin reducerea numărului de unităţi administrativ-teritoriale, de agenţii naţionale şi structuri deconcentrate, precum şi a numărului de parlamentari.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele