Cioloș și Iohannis au discutat despre situaţia politică şi economică a ţării

0

Dacian Cioloş a afirmat, marţi, că la începutul anului a avut o întâlnire informală cu preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul căreia au fost abordate teme vizând situaţia politică şi economică a ţării.

“Cred că au trecut câteva săptămâni, probabil la începutul acestui an. Am discutat despre situaţia politică din ţară, despre situaţia economică. A vrut să ştie domnul preşedinte cum vedem şi noi lucrurile. Am discutat despre preşedinţia României la Consiliul UE, unde dânsul ştie că am o anumită expertiză, şi am discutat despre mai multe lucruri care pot fi făcute în ciuda contextului în care ne aflăm.

Genul acesta de discuţii le avem în general. A fost o întâlnire informală, o discuţie informală şi sunt discuţii cum am tot avut cu domnul preşedinte în ultima perioadă. Am rămas în relaţii bune după ce mi-am terminat mandatul şi sunt discuţii de bun simţ între oameni care se cunosc şi care împărtăşesc multe obiective comune”, a precizat Cioloş, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale împotriva actualului şef al statului, Dacian Cioloş a spus: “Nu pun problema de adversitate cu nimeni. Dacă o să candidez, nu o să o fac să fiu în adversitate cu cineva, ci ca să propun un proiect politic. O să propun un proiect politic şi cetăţenii români vor alege cel mai bun proiect politic. Nu văd de ce ar putea fi vorba de adversitate sau de neînţelegeri cu cineva.

Trăim într-o ţară democratică. Am un respect faţă de domnul preşedinte, cu care am colaborat şi care m-a susţinut. M-a nominalizat şi m-a susţinut şi sunt convins că şi domnul preşedinte Iohannis împărtăşeşte aceleaşi idealuri şi obiective pentru mai bine în România. Nu văd de ce asta ar fi o problemă. Cred că acest gen de idee că eu sunt în conflict cu domnul Iohannis foloseşte probabil unora, dar nu celor care vor să vadă că lucrurile merg mai bine în România”.

Cioloș și securitatea sau serviciile secrete

Șeful PLUS a declarat marţi că nu are “nicio legătură” cu fosta Securitate sau cu servicii secrete şi că nu are ce să îşi reproşeze din punct de vedere profesional sau al familiei sale.

“Nu am absolut nimic ce să îmi reproşez. Ceea ce fac – fac din convingere şi mă implic în acest proiect nu ca să iau, ci ca să dau. Îmi pun pe masă onestitatea, energia, competenţele pentru a reuşi acest proiect politic şi pentru a contribui cu cei care încă cred că putem face lucruri bune în ţara asta la o schimbare în bine a României. (…) Nu am colaborat niciodată nici cu Securitatea, nici cu servicii secrete. Nu sunt nici vândut străinilor, nu am avut şi nu am nimic de-a face nici cu Soros, nici cu altcineva care ar avea nu ştiu ce interese în România.

Tot ceea ce am obţinut din punct de vedere profesional am făcut-o pe forţe proprii, nu am avut nevoie de pile, de susţinere (…), am făcut tot timpul totul transparent. Tatăl meu a fost un funcţionar cu responsabilităţi administrative în Miliţie, înainte de ’89, a ieşit la pensie de boală înainte de ’87, cred, şi e decedat de 20 de ani. Nu văd în ce fel tatăl meu ar fi putut să îmi influenţeze cariera. Am tot respectul pentru ceea ce a făcut şi pentru verticalitatea cu care ştiu că s-a comportat”, a precizat Cioloş.

Cioloș a subliniat că nici sora sau fratele său nu au ce să îşi reproşeze. Soția sa ”nu are nicio rudă care ar fi lucrat în vreun serviciu de informaţii sau politician francez”.

Citește și Cioloș e primul pe listele PLUS la europarlamentare

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele