Cioloș vrea Parlament cu 300 de membri și dizolvarea automată a Parlamentului dacă referendumul de suspendare a președintelui României eșuează

1

Dacian Cioloș a anunțat că partidul pe care l-a fondat, Mișcarea România Împreună, vrea să propună modificarea Constituției cu două prevederi – cheie: Parlament de 300 de parlamentari și dizolvarea automată a Parlamentului dacă un referendum de demitere a președintelui României, declanșat ca urmare a suspendării de către legislativ, eșuează.

”Propunem introducerea acestor prevederi în Constituție pentru a avea responsabilitatea acțiunilor, Parlamentul să nu poată să utilizeze suspendarea președintelui ca șantaj politic”, a spus Cioloș într-o conferință de presă.

În ceea ce privește micșorarea numărului de parlamentari, Cioloș a spus că România e obligată să facă această modificare ca urmare a referendumului validat din 2009. El a spus că, potrivit unei decizii a CCR, Parlamentul ar trebui să rămână bicameral.

Citește și Ecaterina Andronescu:Era firesc ca Tudorel Toader să își ceară scuze. Este o eroare impardonabilă

De Vlad Mitu

1 comentariu

  1. Foarte nefericită formularea titlului: am crezut că s-a cerut azi dimineață referendum pentru suspendarea președintelui. Poate refaceți titlul? O zi bună!

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele