CITR deschide primul birou în afara României, în Cipru

0

 

CITR deschide primul birou în afara țării, în Cipru, o piață emergentă, aflată în plină dezvoltare, în care profesia de practician în insolvență a fost recunoscută de nu mai mult de 2 ani.

Cu o experiență de aproape 20 de ani pe piața insolvenței din România, CITR are un portofoliu de peste 950 de proiecte. Odată cu preluarea în 2017 a președinției INSOL Europe de către unul dintre fondatorii companiei, Radu Lotrean, compania începe să exploreze dimensiunea europeană în domeniul insolvenței.

„Piața europeană de insolvență are nevoie de o abordare multidisciplinară complexă și de produsul integrat pe care CITR îl oferă. Decizia de a deschide un birou CITR în Cipru reprezintă o etapă firească în evoluția companiei, având în vedere poziția consolidată de lider pe piața națională și primul pas către ceea ce va însemna CITR în următorii zece ani. Suntem pregătiți să ne extindem spre noi țări din Europa care au nevoie de expertiza noastră și analizăm deja încă două noi piețe pe care să le explorăm”, subliniază Vasile Godîncă-Herlea, CEO CITR. 

Volumul creditelor neperformante (NPL) din totalul creditelor acordate în Cipru este în continuă creștere, ajungând la 43,7% în 2017, conform Central Bank of Cyprus, comparativ cu România, unde rata NPL-urilor a atins 6,4% și este în continuă scădere, conform datelor furnizate în raportul anual emis de BNR pentru 2017.

CITR vrea să replice modelul românesc de business în Cipru

Compania își propune o replicare a modelului de business din România și un transfer de experiență într-o piață încă la început în domeniul insolvenței.

„Credem cu tărie că prin această abordare integrată, precum și prin eficientizarea procedurii de insolvență, putem contribui la reintegrarea pe piață a companiilor în dificultate atât de necesare pieței locale din Cipru, precum și la îmbunătățirea legislației locale, așa cum am făcut și în România”, completează CEO-ul CITR.

În iunie 2018, piața insolvenței din Cipru avea doar 280 de practicieni în insolvență înregistrați, în timp ce în România există 2.959 practicieni în insolvență acreditați de UNPIR.

Activitatea biroului din Cipru va fi derulată de către o echipă mixtă din specialiști români și ciprioți, cu susținerea celor 150 de specialiști din echipele multidisciplinare din România.

CITR estimează că, după Cipru, va mai deschide încă două birouri în Europa în următorii doi ani.

Sursa: CITR deschide primul birou în afara României, în Cipru

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele