Cîțu a vorbit de o mărire a pensiilor mai mare decât cea propusă de finanțe

0

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat că ministerul pe care îl conduce a propus o creştere a pensiilor, de la 1 septembrie, cu 10%, dar că premierul ar putea decide un procent mai mare de creştere. 

 

”Este un efort important pe care îl face acest guvern în contextul economic global pe care îl vedem astăzi şi eu nu ştiu dacă mai există guverne în lume care să  crească cheltuielile permanente, dar  bineînţeles, toate guvernele fac lucruri pe care le-am făcut şi noi, am dat ajutor de şomaj tehnic, ajutoare temporare, iar aici este vorba de creşteri de cheltuieli permanente, care  se vor vedea în bugetele viitoare şi  nu cred că există astăzi vreun guvern în lume care să crească cheltuielile permanente”, a declarat Florin Cîţu, la Digi 24, miercuri seară.

Ministrul Finanţelor a adăugat că nu putem avea o creştere de 40 la sută a pensiilor, dar că scenariul este de 10 la sută, procent ce ar putea creşte uşor, în urma deciziei premierului.”La pensii, rămânem la scenariul de la Ministerul Finanţelor, de 10%, bineînţeles decizia este una politică şi s-ar putea ca premierul să decidă că această creştere a pensiilor să fie mai mare. Da, este adevărat, nu poate să fie 40%, dar s-ar putea ca premierul să decidă o creştere a pensiilor mai mare, să fie o decizie politică, dar sunt sigur că nu va fi o decizie care să pună în pericol bugetul, nici pentru anul acesta, nici pentru anii viitori. Poate două – trei puncte procentuale în plus, faţă de ce vine de la Ministerul de Finanţe”, a declarat Cîţu.

Citește și: U Craiova poate câștiga meciul cu Astra la masa verde

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele