Cîțu: îmi mențin obiectivul că vrem să eliminăm MCV

Se amână prin OUG creșterea alocațiilor

0

Premierul Florin Cîțu a anunțat mai multe acte normative aprobate odată cu actul prin care se interzice cumularea pensiei cu salariul în sistemul public. Astfel de astăzi intră în vigoare următoarele proiecte de lege:

 

Vezi și Alocaţiile vor intra de la 1 februarie majorate

– modificarea restricțiilor: suporterii pot ocupa 50% din capacitatea stadioanelor

– prelungirea stării de alertă

– se amână prin OUG creșterea alocațiilor

Premierul a mai vorbit despre Secția Specială: ”noi avem mai multe aranjamente, unul este acela de a aproba Legile Justiției”.

Vezi și Alocaţiile vor intra de la 1 februarie majorate

Despre scandalul gunoaielor, Cîțu a spus: ”cred ca este important ca toți cei care au avut contracte semnate trebuie să le respecte. Cetățenii Bucureștiului nu trebuie să sufere până la o decizie a instanței. Garda de Mediu trebuie să-și facă datoria, să meargă în forță și să amendeze. Am avut o discuție și cu prefectul. Este important ca să se respecte contractul: și de la prestator și de la contractor”.

Despre MCV: ”îmi mențin obiectivul că vrem să eliminăm MCV, mă aștept ca MJ, împreună cu parlamentarii Coaliției, să vină cu cele mai bune soluții pentru a trece peste acest moment”.

Alocațiile sunt și ele în vizorul Guvernului: ”la anul viitor va fi o majorare. Vrem să avem o formulă transparentă prin care să știm în fiecare an cu cât cresc alocațiile. Dacă situația economică ne va permite, vom crește alocațiile mai rapid. Asta este proiectul nostru: de a lega creșterea alocațiilor de performanța economică” a spus Cîțu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele