Cîțu: Prețul energiei va fi plafonat în lunile de iarnă

0

Prețul energiei va fi plafonat în lunile de iarnă doar dacă majoritatea ţărilor europene vor lua măsuri similare. La TVR, premierul Florin Cîţu a explicat că o astfel de măsură nu este bună pentru România, care este ţară producătoare de energie.

 

În schimb, vor fi mai multe instrumente pentru a ajuta consumatorii în această iarnă şi a prelua din povara scumpirilor: compensaţii direct pe facturi, legea consumatorului vulnerabil şi ajutoare inclusiv pentru sectorul economic.

Vezi și Guvernul Cîțu: compensarea facturilor la energie electrică pentru aproximativ 13 milioane de români

Ce se întâmplă acum este un efect pervers al crizei de anul trecut când toate economiile au fost închise, s-au acumulat cereri foarte mari, oamenii au dorit să consume. Și noi și alte țări am adoptat măsuri menite să mențină veniturile oamenilor aproape intacte și când s-au repornit economiile, s-au creat tot felul de probleme pe lanțul de producție și de aici au început să crească prețurile. Deci creșterea prețurilor vine dintr-o cerere foarte mare, după doi ani de cereri acumulate și o producție anul acesta, a explicat prim-ministrul Florin Cîțu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele