Cîțu și Voiculescu în disonanță. Premierul așteaptă demisii

0
citu voiculescu

Premierul Florin Cîțu așteaptă demisii de onoare după scandalul de la spitalul Foișor. Fără să nominalizeze explicit un responsabil. Ruptura dintre șeful Guvernului și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pare însă iremediabilă. În ziua în care România a înregistrat un nou record de pacienți internați la Terapie Intensivă, cei doi nu au reușit să își coordoneze strategiile de comunicare pe această temă: au făcut declarații în același timp, dar separat.

 

La prânz, premierul Florin Cîtțu și ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și-au anunțat primele apariții publice după criza de la spitalul Foișor din Capitală.

În timp ce Florin Cîțu a participat la o ședință la centru care coordonează intervenţiile în caz de urgenţă, la Ciolpani, Vlad Voiculescu a programat o declarație de presă la minister. Amânată de câteva ori, intervenția ministrului Sănătății a ajuns în cele din urmă să se suprapună cu conferința de presă a premierului.

Vezi și Avem 1600 de paturi la ATI pentru bolnavii COVID-19 și 6 dintre ele încă libere

Florin Cîțu nu și-a ascuns nemulțumirea față de modul în care au fost gestionate lucrurile la spitalul Foișor și a lăsat de înțeles că se așteaptă inclusiv la demisii.

Simultan, Vlad Voiculescu explica însă la minister ca responsabilitatea aparține managerului de la Foișor și Primăriei Capitalei. Şi se plângea că a căzut la mijloc într-un joc politic.

În acest joc de-a pasatul responsabilităților, singura certitudine este că toate cele 21 de paturi de terapie intensivă de la Foișor au fost imediat ocupate de pacienți Covid în stare critică. Unul a murit astăzi, a anunțat premierul.

Șeful guvernului nu a comentat zvonurile despre o remaniere a ministrului Sănătății, cerută şi de unele voci din PNL. Este o decizie a premierului, care se anunță, nu se discută, a concluzionat Florin Cîțu.

Citește și Studiu japonez: Particulele de coronavirus din aer, eliminate de Plasmacluster, tehnologia anti-coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele