Cîțu vorbește despre relaxare și vaccinare fără programare

0

Premierul Florin Cîțu vorbește despre relaxare și vaccinare fără programare. Cîțu a anunțat, după ședința de guvern, că vineri va avea loc o ședință a comitetului interministerial în care vor fi discutate toate propunerile privind relaxarea măsurilor sanitare. Una dintre propunerile care vor fi luate în discuție este ca în spațiile de birouri unde toată lumea este vaccinată să se renunțe la purtarea măștii.

 

Vineri o să fie comitetul interministerial. Acestea sunt propuneri pe care le vom discuta cu Ministerul Sănătății, Ministerul de Interne, Justiției(…) vom vedea care sunt, de fapt, soluțiile. Până la urmă există un mod de a motiva populația, fiecare țară folosește un mod de a motiva populația(…) Dacă Germania este ok să aibă beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că putem să fim și noi ok, a declarat premierul.

Cei care doresc să se vaccineze anti-COVID pot, începând din acest weeekend, să se prezinte doar cu buletinul şi fără programare, a mai declarat, miercuri, premierul Florin Cîţu.

Aceasta vaccinare este un bun public, toți beneficiem de ea, Guvernul a făcut un efort și avem dozele ca toată lumea să se vaccineze(…) Începând din acest weekend, ne putem vaccina doar cu buletinul, fără programare (..) Nu există nicio scuză să nu ne vaccinăm, a subliniat Florin Cîțu.

Citește și Japonezii nu se autoizolează, cei mai mulți continuă să meargă la serviciu cu mijloacele de transport în comun supraaglomerate

Întrebat ce se va întâmpla dacă nu atingem acel prag de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, premierul a spus că nu vor fi ridicate restricțiile, dar s-a arătat optimist că nu se va întâmpla acest lucru.

Avem o țintă până la 1 iunie, să nu grăbim lucrurile, să le dăm timp oamenilor să se vaccineze, spune premierul.

Referitor la participarea populației la evenimente, prim-ministrul spune că a avut întâlniri cu organizatorii și toată lumea a fost de acord să participe persoanele vaccinate.

De vineri, din acest weekend, putem să ne vaccinăm oriunde în centrele Pfizer şi Moderna doar cu buletinul, fără niciun fel de programare. Astăzi a fost problemă cu prea multe persoane care au încercat în același timp, vreo 40.000 de persoane. Este o platformă pe care am făcut-o anul acesta, nu este perfectă. Îmi cer scuze pentru cei care au avut de așteptat, a afirmat prim-ministrul, după şedinţa de Guvern.

Cu privire la reîntoarcerea în prezență fizică a tuturor elevilor la cursuri, Florin Cîțu crede că este important să avem tot personalul din sistemul de învățământ vaccinat.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele