Cîțu vrea să schimbe șefii în companiile de stat. Sunt vizate și Tarom, Compania de Drumuri sau CFR

0
florin citu, personas
Florin Citu, joker și Superman
- Reclama -

Ministerul Transporturilor, condus interimar de liberalul Dan Vîlceanu, după demisia lui Cătălin Drulă (USR), a convocat adunările generale ale acționarilor la nouă companii din subordine, printre care și Compania de Drumuri, CFR Călători și Tarom, pentru a schimba consiliile de administrație.

 

Săptămâna trecută, și ministrul interimar al Economiei, Virgil Popescu (PNL), a decis să anuleze prelungirile de mandate în consiliile de administrație ale companiilor din subordinea ministerului, după plecarea lui Claudiu Năsui (USR).

Unele companii, precum Tarom, erau în curs de selectare a administratorilor pe principiile guvernanței corporative.

Potrivit informațiilor Economedia, Ministerul Transporturilor a convocat adunările generale ale acționarilor pentru următoarele companii, astfel:

- Reclama -

Compania Națională Aeroporturi București – 01.10.2021
Societatea „Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM” – 15-16.09.2021 – plan restructurare, 20.09 și 27.10
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA – 16-17.09.2021
Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători „CFR Călători” SA – 16-17.09.2021
Telecomunicații CFR – 16-17.09.2021
Compania Națională „Administrația Porturilor Dunării Maritime” SA – 13.10.2021
Societatea „Grup Exploatare și Întreținere Palat CFR” SA – 17.09.2021
Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța – 15.10 2021
Societatea Națională „Aeroportul Internațional Timișoara – Traian Vuia” SA – 15.10.2021

Vezi și Superman Cîțu a demis tot: Nu mai avem ministru la sănătate, nu mai avem şef la CNAS

Așadar, în mai puțin de două săptămâni, Ministerul vrea să schimbe administratorii la nouă companii din subordine, deși, potrivit informațiilor Economedia, nu toate aceste mandate expiră până la data convocării AGA.

Potrivit unui alt document obținut de Economedia, pe ordinea de zi a AGA Tarom, din data de 20 septembrie, acționarii vor lua act de încetarea mandatelor / revocarea administratorilor provizorii și numirea de noi administratori provizorii, pentru 4 luni.

Ministerul Transporturilor a lansat anterior o licitație pentru a desemna un consultant care să selecteze o conducere independentă a Tarom. Consultantul, Pluri Consultants Romania, ar fi recrutat și selectat candidații pentru cele 7 posturi în Consiliul de administrație al operatorului național aerian TAROM pe principiile guvernanței corporative, pentru numai 6.839 lei.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele