Cîţu vrea să vadă proiectul rectificării bugetare

0
florin citu

Preşedintele PNL Florin Cîţu a cerut ca rectificarea bugetară să fie prezentată în coalitie, înainte de şedinţa de guvern de astăzi, au declarat surse politice pentru News.ro, astfel că la ora 12.00 va avea loc o şedinţă a liderilor coaliţiei înainte ca Guvernul să ia în discuţie acest act normativ.

 

Nemulţumirile liderului PNL ţin de faptul că Ministerul Finanţelor, condus de Dan Vîlceanu, a lăsat un draft de rectificare, dar planurile noului ministru de la PSD, Adrian Cîciu, sunt altele, astfel că este posibil ca proiectul să fie modificat.

Cîţu afirma, joi, la TVR, că rectificarea bugetară n-ar trebui să aibă un deficit mai mare de 7%.

Nu există un „tratament-minune” pentru ”devaccinare”

”Veniturile la buget sunt mai mari cu 40 de miliarde faţă de anul trecut şi cu 38 de miliarde faţă de 2019. În 2019 erau tot felul de taxe pe care noi le-am scos. Fără aceste taxe reuşim în 2021 să avem venituri la buget mai mari cu 38 de miliarde”, spunea el.

Florin Cîţu mai spunea că ei estimează acum, în noiembrie, un deficit de 5%, astfel că, să mai faci 2 puncte procentuale deficit în ultima lună este enorm.

”Am văzut rectificarea bugetară, menţinem deficitul peste 7%, am văzut că se alocă nişte sume în fondul de rezervă, se mai alocă nişte sume … nu am văzut în detaliu, doar ce a fost prezentat. Cred că sunt unele cheltuieli care nu trebuiesc făcute acum, dar e decizia noului guvern. Proiectul de rectificare nu a fost făcut de noi, noi am lăsat parametrii, dar acest proiect cu 7,13% a fost făcut de noul ministru de Finanţe. Ştiu că se vor da mai mulţi bani la subvenţia pentru Metrorex şi CFR Călători, deşi acolo am spus de la începutul anului că fără o reformă nu mai dau bani. (…) am ţinut sub control aceste cheltuieli şi la rectificarea din vară, văd că acum se duc câteva sute de milioane şi către Metrorex şi către CFR Călători”, a comentat Cîţu intenţiile noului Executiv.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele