Ciucă: Pentru majorarea pensiilor sunt ipoteze de la 10% la 15%

0

Premierul spune că există doar ipoteze legate de procentul cu care aceste venituri vor creşte și că îşi ”păstrează partea de responsabilitate” în privința măririi pensiilor de la începutul anului viitor.

După întrebarea cu cât ar putea fi majorate pensiile, în contextul în care diverşi politicieni avansează procente diferite, prim-ministrul Nicolae Ciucă spune că există mai multe ipoteze în această privință:

Tocmai aici apare partea care nu trebuie să se transmită către oameni pentru a le crea aşteptări, pentru că şi aşa sunt destul de necăjiţi şi aşa au problemele pe care le ştim cu toţii. Eu îmi păstrez partea de responsabilitate. Îmi doresc foarte mult, ca prim ministru, şi nu cred că există cineva care să nu-şi dorească să poată să acopere această rată a inflaţiei prin asigurarea de venituri suplimentare pensionarilor, tuturor celor care au viaţă activă şi lucrează într-un domeniu sau altul, cetăţenilor vulnerabili. Acum, în momentul de faţă, avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”, a declarat șeful guvernului într-un interviu difuzat de Antena 3 marţi seară.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe, a declarat luni în emisiunea „Talk News” de la Profit news TV că există din partea tuturor partidelor care fac parte din coaliţie intenţia de a mări pensiile în viitorul apropiat.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele