Clienții Pegas pot recicla bateriile și acumulatorii uzați în 4 orașe din țară

0

Clienții Pegas pot recicla bateriile și acumulatorii uzați în magazinele din București, Timișoara, Brașov, Constanța și Cluj. Cei care predau 20 de baterii uzate, primesc înapoi 4 baterii noi.

În parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB), Pegas își dotează magazinele cu infrastructură specială de colectare, susținând astfel demersurile de protejare a mediului și reducerea poluării.

Sub sloganul „Reciclează bateriile uzate și pedalează mai departe!” parteneriatul facilitează și încurajează obiceiul reciclării în rândul celor interesați deja de un stil de viață săntos și trage un semnal de alarmă asupra efectelor nocive pe care bateriile uzate le au asupra sănătății umane.

„În calitate de promotori ai principiilor ecologiste, susținem sportul în aer liber și încurajăm mersul pe bicicletă ca alternativă la mijloacele de transport dăunătoare pentru mediu. Un stil de viață sănătos presupune în egală măsură mișcare și grijă față de locul în care trăiești. Am observat că oamenii care se deplasează cu mijloace de transport alternative sunt mai predisupuși să recicleze și să contribuie la bunăstarea mediului înconjurător, pentru că oricum o fac deja. Așa că am creat împreună cu Pegas această mișcare de rezistență împotriva poluării pe care am numit-o reciclism,” spun reprezentanții SNRB.

Bike-shop-urile dotate cu infrastructură de colectare vor fi vizibile prin aplicația mobilă „Unde Reciclăm”.

În România sunt aruncate la gunoi în fiecare an peste 50 de milioane de baterii folosite. Aruncate la întâmplare, bateriile uzate sunt extrem de nocive pentru mediul înconjurător, din cauza substanțelor periculoase pe care le conțin și le elimină în sol (cadmiu, nichel, mercur) punând în pericol sănătatea.

Cititi si Obiectele de unică folosinţă din plastic vor fi interzise din 2021

Image by annca from Pixabay

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele