Clotilde Armand: Parcurile Herăstrău și Cișmigiu sunt acum ale Sectorului 1

0
parc cismigiu parc herastrau

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand anunță că s-a aprobat Proiectul de Hotărâre prin care a solicitat ca parcul Herăstrău și Parcul Istoric Cișmigiu să treacă, de la Consiliului General al Municipiului București, în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1.

 

„Vă anunț că în urmă cu câteva minute a fost aprobat proiectul prin care am solicitat Consiliului General al Municipiului București trecerea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a parcului Herăstrău și a Parcului Istoric Cișmigiu, cu 19 voturi pentru și 6 abțineri”, a transmis Clotilde Armand.

Vezi și Romprest trebuie să plătească 243 de milioane de lei Primăriei Sector 1

Aceasta a precizat că lucrările de investiții propuse pentru Herăstrău vizează reabilitarea și modernizarea aleilor pietonale și platformelor betonate, refacerea instalațiilor și rețelelor de apă și canalizare și a instalațiilor de irigat.

De asemenea, se dorește modernizarea locurilor de joacă și reabilitarea spațiilor verzi existente (defrișare arbori uscați, replantare arbori, gazon, plante bienale și anuale, garduri vii).

În privința Parcului Istoric Cișmigiu, Primăria Sectorului 1 plănuiește să reabiliteze și să restaureze Podul cu nuc, Ansamblu cetate, Foișor, Terasa Trandafirilor, Grota (Movila), Izvorul lui Eminescu.

„În plus, vor fi realizare lucrări de amenajare peisagistică (defrișare arbori uscați, replantare arbori, gazon, plante bienale și anuale, garduri vii) și va fi introdus un sistem de monitorizare video”, a transmis Clotilde Armand.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele