Coca-Cola și Pepsi îşi suspendă total sau parțial activitatea în Rusia

2
- Reclama -

Dintre cele două companii americane rivale, Coca-Cola a anunţat, marţi seară, suspendarea activităţilor pe teritoriul Rusiei, iar PepsiCo a decis limitarea vânzărilor, în contextul presiunilor internaţionale de sancţionare a acestei țări.

Vom continua să monitorizăm şi să evaluăm situaţia pe măsură ce evoluează circumstanţele. Inimile noastre sunt alături de oamenii care suportă efecte de neconceput ale evenimentelor tragice din Ucraina„, a comunicat Coca-Cola, conform postului „BBC News” şi cotidianului ”Le Figaro”.

Multinaţionala cu sediul central în SUA a fost supusă presiunilor internaţionale şi chiar unor acţiuni de boicot pentru a se retrage din Rusia, în contextul sancţiunilor masive aplicate de Occident din cauza intervenţiei militare ruse în teritoriile ucrainene.

Totodată, grupul PepsiCo a anunţat limitarea vânzărilor de produse pe piaţa din Rusia. Compania cu sediul central în Statele Unite a anunţat suspendarea vânzărilor de băuturi Pepsi-Cola, 7up şi Mirinda pe piaţa din Rusia, dar menţine comercializarea produselor esenţiale, inclusiv lapte pentru sugari.

Amintim, Rusia este vizată de sancţiuni financiare şi economice fără precedent din cauza invaziei militare ruse în Ucraina. Numeroase companii şi-au suspendat activităţile pe piaţa din rusă, inclusiv grupul de cafenele Starbucks și reţeaua de restaurante McDonald’s.

- Reclama -
- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele