Cocaină de 25 de milioane de euro descoperită în Chiajna

1
cocaina droguri chiajna
cocaina droguri chiajna

O jumătate de tonă de cocaină a fost descoperită într-un transport de banane care a trecut prin portul Costanța și, potrivit DIICOT, au ajuns într-un depozit de fructe și legume din Chiajna, Ilfov. 

 

Valoarea drogurilor pe piața neagră este de 25 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al DIICOT.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, respectiva cantitate de cocaină a ajuns pe teritoriul României, într-un transport de aproximativ 20 de tone de banane, de proveniență Columbia, achiziționat de pe raza unui stat al Uniunii Europene”, potrivit comunicatului.

Vezi și DIICOT: 23 de percheziţii în judeţele Arad şi Timiş la traficanți de droguri de risc

Mai exact, este vorba despre 500 de kilograme de cocaină cu o puritate foarte ridicată, de aproximativ 98%. Acest lucru înseamnă că ar fi avut o valoare de piață foarte mare.

Cocaina era ambalată în pachete de 10 kilograme care, la rândul lor erau ambalate în cutii de banane. Anchetatorii au găsit 40 de astfel de cutii.

Drogurile au fost descoperite într-un depozit de legume și fructe din Chiajna, județul Ilfov.

Ele ar fi provenit din Columbia, de unde ar fi călătorit pe mare spre România.

Nu este încă foarte clar cum a ajuns cocaina din portul Constanța până în Ilfov, dacă este un transport supravegheat sau dacă este vorba despre o neglijență la controlul făcut în vamă.

Polițiștii și procurorii antridrog încearcă să afle cine e în spatele acestui transport și care era destinația drogurilor.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele