Cod roşu de inundaţii în Harghita, Neamţ, Bacău, Braşov şi Covasna

0

Hidrologii au emis sâmbătă avertizări cod roşu de inundaţii pentru judeţele Harghita, Neamţ, Bacău, Braşov şi Covasna.

Peste 500 de persoane, dintre care 430 din comuna Fărcaşa din judeţul Neamţ, au fost evacuate din locuinţe din cauza viiturilor. Conform Ministerului Afacerilor Interne, sunt afectate de inundaţii 72 de localităţi din 16 judeţe, unde în sprijinul oamenilor intervin aproximativ 20.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi.

Sâmbătă, au fost emise patru atenţionări de fenomene meteorologice periculoase imediate tip cod galben care au vizat averse de ploaie, şi grindină pentru şase judeţe – Constanţa, Caraş-Severin, Dolj, Hunedoara, Mehedinţi şi Tulcea – şi două avertizări de fenomene hidrologice periculoase imediate cod roşu care vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pentru râuri din cinci judeţe – Braşov, Bacău, Covasna, Harghita şi Neamţ.

De asemenea, conform MAI; traficul rutier este afectat pe zece drumuri naţionale şi pe şase drumuri judeţene. Traficul este întrerupt pe DN17B, la Poiana Teiului, judeţul Neamţ, pe DN2N, la Jitia şi pe DN2L, la Soveja, în judeţul Vrancea şi pe DN11B, în zona localităţii Casinu Nou din judeţul Harghita. De asemenea, circulaţia este blocată pe drumurile judeţene 174 A, din judeţul Suceava, 252 B, judeţul Bacău şi 124 în judeţul Harghita.

Citeşte şi:Cei doi deputați USR care au semnat proiectul pentru “combaterea antiromânismului” își retrag semnăturile

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele