Codrin Ștefănescu, după discuțiile din Kiseleff: “Susținem total referendumul pentru familie”

0

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat miercuri, pentru Mediafax, la finalul primei zile de discuții cu liderii județeni PSD pe marginea referendumului pentru familie, că social-democrații vor îndemna populația să voteze pentru căsătoria între un bărbat și o femeie.

“S-a terminat prima zi de întâlniri cu președinții de organizații județene PSD pe subiectul referendumului pentru familie. După cum bine știe toată lumea, PSD susține scrisoarea Coaliției pentru Familie, sute de mii de membri PSD și simpatizanți și votanți de-ai noștri au semnat această scrisoare. Discuția de azi cu organizațiile județene a fost pentru a pregăti bine scurta campanie de informare a opiniei publice vizavi de această miză”, a declarat miercuri, pentru Mediafax, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, după discuțiile de la sediul central al partidului.

Peste 15 lideri județeni PSD au participat, miercuri, la sediul central al partidului, din Bd. Kiseleff, la o discuție cu președintele PSD, Liviu Dragnea, pe tema organizării campaniei pentru referendumul de modificare a Constituției, restul liderilor județeni ai formațiunii fiind așteptați joi la discuțiile pentru campanie.

Codrin Ștefănescu a adăugat că PSD și-a stabilit, miercuri, strategia de comunicare națională pe tema referendumului pe familie.

“Susținem și inițiativa BOR și a altor culte care sunt pentru legătura sacră între bărbat și femeie și în sensul ăsta s-a stabilit că va fi o comunicare publică standard la nivelul central al partidului că susținem această inițiativă. Vor vota toți membrii noștri și toți simpatizanții, prietenii și familiile lor la acest referendum. Va fi și o comunicare teritorială în funcție de specificul fiecărui județ și sperăm să fie prezenți, la acest referendum, cât mai mulți români, pentru că este foarte important pentru tradițiile noastre strămoșești, pentru cultura neamului românesc, pentru viitorul copiilor noștri”, a declarat secretarul general adjunct al PSD.

Întrebat dacă PSD a decis să îndemne populația să voteze pentru revizuirea Constituţiei în sensul în care să se stipuleze că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, nu între soți, Codrin Ștefănescu a spus că partidul își asumă „total” acest mesaj.

“Da, total, ne asumăm acest mesaj public. Sute de mii de membri ai partidului au semnat această scrisoare”, a precizat secretarul general adjunct al PSD.

Potrivit acestuia, la discuțiile dintre liderii județeni PSD și conducerea centrală a partidului nu s-au discutat despre acuzațiile Gabrielei Firea la adresa conducerii partidului. “Nu s-a discutat nimic legat de declarațiile colegei noastre Gabriela Firea și nici alte chestiuni interne de partid. Pe toate le vom discuta prietenește la viitorul CExN”, a indicat Codrin Ștefănescu.

 

Citește și POZE Grupul anti-Dragnea pentru prima dată la vedere

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele