Coliziune în Marea Neagră între o navă-spion rusă şi un cargo, lângă coastele turceşti

0

O navă-spion a Rusiei a intrat joi în coliziune cu un alt vas în apropierea coastelor turce ale Mării Negre. Toţi cei 78 de membri ai echipajului navei ruse au fost evacuaţi, dar nava s-a scufundat, informează DPA, Reuters şi AFP.

Ministerul rus al Apărării a anunţat, citat de TASS, că nava rusă, Liman, a suferit o fisură sub nivelul apei în urma coliziunii, care a survenit în condiţii de ceaţă şi lipsă de vizibilitate, la circa 40 km nord-vest de Strâmtoarea Bosfor.

“Nu există victime în rândul echipajului”, a precizat ministerul rus, citat de agenţia Interfax.

Un responsabil al pazei de coastă turce a menţionat pentru AFP că nava rusă s-a scufundat în urma ciocnirii, dar întregul echipaj a fost salvat.

Un comunicat armatei ruse notează că incidentul s-a produs la ora 11.53 (08.53 GMT), identificând celălalt vas ca Ashot-7 şi menţionând că la faţa locului au fost trimise mai multe nave ruseşti şi un avion.

Liman, intrată în serviciul forţelor ruse în 1970, ar fi monitorizat exerciţii desfăşurate de NATO în Marea Neagră, după cum au indicat în februarie surse militare.

Potrivit postului de televiziune turc NTV, nava rusă s-a ciocnit cu un vas care transporta şeptel. Un oficial turc citat de Reuters nu a dat detalii privind tipul celeilalte nave, care circula sub pavilion togolez, sau starea în care se află echipajul acesteia. Un responsabil al firmei de shipping GAC a afirmat că ciocnirea dintre Liman şi celălalt vas, identificat ca “Youzarsif H”, a avut loc în condiţii de ceaţă şi vizibilitate redusă.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele