Comisia de la Veneția anunță primirea sesizărilor pe legile Justiției

0
- Reclama -

Pe pagina sa de internet, Comisia de la Veneţia a anunțat înregistrarea dosarului cu privire la modificarea legilor Justiţiei din România. Este vorba atât de solicitarea primită din partea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, cât și de cea formulată de preşedintele Klaus Iohannis.

Comisia la Veneţia arată că, prin scrisoarea datată 3 mai, preşedintele României, Klaus Iohannis, a cerut opinia Comisiei asupra proiectelor de modificare a legii privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, a legii privind organizarea și funcționarea CSM şi a legii referitoare la organizarea judiciară din România.

Şi Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a decis, de asemenea, pe 26 aprilie, să solicite opinia Comisiei de la Veneţia asupra modificărilor la legile justiţiei din România, la cererea PNL.

Dosarul cu privire la modificarea Legilor Justiţiei din România a fost înregistrat cu numărul 924/2018 – Romania – Draft Legislation on the Judiciary.

Citeşte şi Iohannis trimite legile justiției la CCR și sesizează Comisia de la Veneția

Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a aprobat pe 26 aprilie solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Veneţia privind modificarea legilor justiţiei.

- Reclama -

Pe 2 mai, președintele Klaus Iohannis a anunțat că retrimite tot pachetul de legi ale justiției la Curtea Constituțională și că sesizează Comisia de la Veneția în privința acestora. Cele trei legi, a spus șeful statului, nu sunt în continuare conforme cu Constituția și cu standardele europene, chiar dacă s-au reîntors la parlament după decizii de neconstituționalitate date de CCR

 

De Vlad Mitu

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele