Comisia Europeană bagă 400 de milioane euro în vaccinuri

0
vaccin
vaccin-antigripal

Comisia Europeană a anunţat luni că va contribui cu 400 de milioane de euro, sub formă de garanţii, la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de achiziţie a vaccinurilor pentru Covid-19.

 

Executivul UE nu a clarificat dacă statele eurpene vor achiziţiona vaccinuri prin intermediul programului OMS.“Germania s-a alăturat facilităţii COVAX”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Gheybreyesus, îbtr-o conferinţă de presă susţinută la Geneva, fără să detalize termenii.”Negociem totodată cu restul statelor membre ale UE. O posibilitate pe care o analizăm este ca statele UE să se alăture în bloc. Cred că cea mai bună cale pentru a opri pandemia este prin solidaritate, cooperare şi untiate”, a spus acesta.

Iniţiativa COVAX are rolul să cumpere pentru toate ţările din lume 2 miliarde de doze de la mai mulţi producători de vaccinuri, până la sfâritul anului 2021.Sprijinul financiar al UE va avea loc prin intermediul garnţiilor, potrivit Comisiei. Un purtător de cuvânt al Executivului UE nu a clarificat cum vor fi oferite garanţiile i de ce au fost preferate în locul finanţării directe, în numerar.Cel puţin 172 de ţări şi-au exprimat interesul pentru COVAX, înclusiv 92 de state cu venituri mici i medii, eligibile să obţină vaccinuri prin intermediul alianţei GAVO, cre acoperă majoritatea costurilor.

Citește și: Răzvan Marin a trecut de la Ajax la Cagliari

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele