Comisia Europeană după atacurile PSD: Nu vom permite ca ambasadorul nostru de încredere să devină un sac de box al controverselor politice interne

0

Comisia Europeană a reacționat la atacurile PSD-iștilor la adresa șefei Reprezentanței CE în România, Angela Cristea, arătând că acestea sunt inacceptabile și că aceasta ar trebui tratată cu același respect cu care este tratat ambasadorul României la Bruxelles.

„Comisia Europeană consideră inacceptabile atacurile personale asupra ambasadorului nostru de încredere de la București, Angela Cristea. Ne așteptăm ca ambasadorul nostru la București să fie tratat cu același respect cu care îl tratăm pe ambasadorul României la Bruxelles. Nu vom permite ca ambasadorul nostru de încredere să devină sacul de box în controversele politice interne“, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Este vorba despre atacurile liderilor PSD după ce preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că se îndoieşte că guvernul de la Bucureşti înţelege pe deplin ce înseamnă să conducă blocul comunitar timp de şase luni.

Chiar președintele Consiliului Național al PSD, fostul ministru al Apărării Mihai Fifor, a susținut că preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, are o percepţie total deformată despre ce se petrece în România, din cauza Angelei Cristea, șefa Reprezentanței CE în România.

„Cel puţin curioasă pendularea subită a domnului Junker în atitudinea faţă de România, cu numai câteva zile înainte de preluarea Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. La o primă vedere, aş fi tentat să spun că distinsul domn Juncker confundă Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni şi simte o nevoie aproape părintească să dojenească Guvernul. Ştiind însă cum îşi ia informaţia orice oficial european, chiar şi domnul Juncker, adică prin intermediul reprezentanţilor diplomatici, nu mă mai miră nimic. La urma urmei, când cea care informează Comisia Europeană este nimeni alta decât Angela Cristea, nu văd la ce lucruri bune ne-am putea aştepta. După nota ruşinoasă apărută în spaţiul public, care arăta în mod clar implicarea politică a Angelei Cristea împotriva PSD, ar fi trebuit ca aceasta să fie schimbată imediat de şeful ei, domnul Jean Claude Juncker. Lucrul acesta, desigur, nu s-a petrecut, aşa că nu e de mirare că domnul Junker are o percepţie total deformată despre ce se petrece în România”, a scris Mihai Fifor pe contul său de Facebook.

Citește și Florin Cîțu: În 2019, Dragnea extinde taxa pe lăcomie la persoane fizice!

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele