Comisia juridică din PE a decis că Rovana Plumb nu poate fi comisar european

0

Comisia juridică din PE a decis că Rovana Plumb nu poate fi comisar european.

”Decizia finală a Comisiei Juridice a Parlamentului European este că Rovana Plumb şi candidatul maghiar, Laszlo Trocsanyi nu pot fi comisari europeni. Decizia în cazul Rovanei Plumb s-a luat cu 13 voturi pentru şi 7 voturi împotrivă”, anunţă europarlamentarul Siegfried Mureşan.

JURI va trimite o scrisoare preşedintelui Parlamentului European prin care informează că cei doi nu pot deveni membri ai Comisiei Europene. ”Fără avizul pozitiv al Comisiei Juridice nici măcar audierea în Comisia de specialitate nu poate avea loc. România trebuie să facă o nouă nominalizare. Avem nevoie de un comisar al României, nu de un comisar al PSD şi al Vioricăi Dăncilă”, a mai spus Mureşan.

Comisia JURI recomandase joi ca procedura de validare să fie suspendată în cazul Rovanei Plumb şi al comisarului-desemnat pentru vecinătate şi politică de extindere, Laszlo Trocsanyi.În privinţa Rovanei Plumb, membrii JURI au considerat că există un conflict de interese din cauza unui împrumut pe aceasta care l-a contractat şi a lipsei de claritate privind modul în care îl va plăti fără a compromite funcţia pentru care a fost propusă.JURI poate suspenda audierile în comisiile specializate ale Parlamentului European în cazul comisarilor desemnaţi dacă există conflicte de interese după o evaluare a declaraţiilor de avere ale acestora.

Citește și: Iohannis, anul acesta a fost distrus mitul tânărului apatic

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele