Google restricţionează accesul Huawei la o parte dintre produsele sale.

0

Compania americană Google a anunţat că pune capăt unor colaborări cu Huawei ce presupun transferuri de hardware, software şi servicii, cu excepţia celor open source (cu licenţă deschisă).

Cei care deţin produse Huawei vor putea folosi şi descărca în continuare aplicaţiile din Google apps, spune compania americană. Însă suspendarea colaborării dintre cele două companii va afecta în special produsele Huawei comercializate în afara Chinei, având în vedere că Huawei nu va mai avea acces la următoarele update-uri ale sitemului de operare Android, iar următoarele modele de telefoane ale brandului chinez care vor rula Android vor pierde accesul la servicii populare ale Google, precum magazinul Google Play, sau aplicațiile Gmail și YouTube.

“Huawei va putea utiliza versiunea publică Android și nu va putea accesa aplicațiile și serviciile cu licenţă Google”, au declarat surse interne.

Citeste despre Andronescu se joacă cu Legea Educației și bulversează elevii, profesorii și părinții

Administraţia Trump a anunţat încă de săptămâna trecută că Huawei Technologies Co Ltd a fost trecută pe ”lista neagră a relaţiilor comercile”, ceea ce presupune restricţii ce fac extrem de dificilă, pentru compania chineză, orice colaborare cu alte companii IT din Statele Unite. De altfel, preşedintele american Donald Trump susţine de mai multă vreme că SUA şi statele aliate ar trebui să blocheze orice cooperare cu Huawei şi să nu mai folosească echipamente produse de această companie, în condiţiile în care compania chineză se confruntă cu acuzaţii de spionaj.

“Poziţia Statelor Unite este că participarea Huawei sau a oricărui alt furnizor lipsit de încredere în orice segment al reţelei de telecomunicaţii 5G reprezintă un risc”, a declarat Robert Strayer, subsecretar pentru domeniul Cibernetic, al Comunicaţiilor internaţionale şi Politicilor informatice în cadrul Departamentului de Stat american.

“Dacă alte ţări vor introduce și vor permite unor companii lipsite de încredere să construiască sau să furnizeze echipamente pentru reţelele 5G, va trebui să reevaluăm capacitatea de a împărtăşi informaţii şi de a fi conectaţi cu ei”, a mai avertizat oficialul american, într-un mesaj transmis săptămână trecuta.

În urma anunţului făcut de Google, producători de procesoare precum Intel, Qualcomm, Xilinx, Broadcom sau producătorul german Infineon vor întrerupe orice colaborare cu Huawei.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele