Compania de drumuri a folosit 60% din totalul fondurilor alocate pe 2021

0
autostrada lugoj-deva

Compania de drumuri a folosit 60% din totalul fondurilor alocate pe 2021 pentru întreţinerea infrastructurii rutiere, doar în primele şase luni ale anului, a anunţat joi ministrul de resort, Cătălin Drulă.

 

Din cele 617 milioane alocate de la bugetul de stat, CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) a utilizat din ianuarie până în iunie, inclusiv, 373 de milioane, în condiţiile unui prim semestru din 2021 extrem de ploios, care a temperat ritmul asfaltărilor.

“Pentru că reparaţiile vor continua într-un ritm accelerat anul acesta, vom cere suplimentarea de la buget a fondurilor pentru întreţinerea infrastructurii. Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri vor şi pot să facă mai mult. O parte importantă din lucrările de întreţinere o constituie covoarele asfaltice”, a scris Drulă pe propria pagină de Facebook.

Aşadar, CNAIR a folosit 178 de milioane de lei în acest scop, adică 107% din fondurile alocate în prima jumătate a lui 2021 pentru această categorie.

Vezi și Licitaţie pentru lucrările de execuţie a autostrăzii Ploieşti – Buzău

Ministrul Transporturilor afirmă că mai bine de 520 de km de drumuri au fost deja asfaltaţi, din totalul de peste o mie prevăzuţi pentru anul acesta.

Drulă a precizat că întreţinerea infrastructurii rutiere este la fel de importantă precum construirea de noi drumuri şi autostrăzi.

“Dacă nu păstrăm în stare bună ce avem, va trebui să plătim asta cu vârf şi îndesat pe viitor. Pe scurt, ideea e simplă: întreţinem acum ca să nu reabilităm la anul. Chiar dacă avem în 2021 cu 10% mai mulţi bani faţă de anul trecut pentru întreţinerea drumurilor, necesarul pentru repararea celor peste 9.000 de km cu durata de viaţă depăşită ar fi de 12 miliarde de lei. De aceea mă voi lupta în continuare să obţin alocări cât mai mari pentru lucrările de întreţinere a infrastructurii rutiere”, a scris Drulă.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele