Completul de 5 judecători de la ÎCCJ a dispus rejudecarea dosarului lui Șova

0

Completul de 5 judecatori de la Înalta Curte a dispus rejudecarea dosarului fostului ministru al Transporturilor Dan Șova în dosarul în care a făcut contestație în anulare.

De asemenea, în dosarul în care fostul ministru al Energiei, Constantin Niță, a facut contestație în anulare împotriva sentinței definitive de condamnare la 4 ani de închisoare pentru fapte de corupție, completul de 5 judecători de la ÎCCJ va lua o decizie pe 25 februarie.

În cazul lui Adrian Severin, unde s-a depășit termenul legal pentru contestația în anulare, a fost respinsă cererea de sesizare a CCR, prin care Severin spera să fie repus în termen.

În decembrie 2018, Dan Șova și Constantin Niță au fost eliberați din închisoare, prin decizia completului Penal 2 al ÎCCJ, după ce aceştia au cerut în instanţă anularea pedepselor pe motiv că nu a fost respectată legea când s-au constituit completurile de 5 judecători.

“A fost o experienţă umilitoare pentru că am fost nevoit să vin în detenţie pentru o faptă pe care n-am comis-o. Am fost condamnat cu o decizie de 3 la 2. Judecătorul care a făcut diferenţa, care m-a trimis aici, este exact cel care nu trebuia să fie în complet.”, a spus Dan Șova după ce a fost pus în libertate.

Fostul senator Dan Şova a primit, pe 20 iunie 2018, o pedeapsă definitivă de 3 ani închisoare pentru trafic de influenţă în dosarul CET Govora, el având de achitat suma de 100.000 euro.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la un denunţător, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA la acea vreme, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Citește și Dan Şova la ieșirea din Penitenciarul Jilava: A fost umilitor. Am fost condamnat cu o decizie de 3-2

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele