Complexul Energetic Hunedoara va concedia 920 de persoane

0

Complexul Energetic Hunedoara va concedia 920 de persoane, în două etape, începând cu 1 noiembrie, de la minele Lonea şi Lupeni, ce urmează să fie închise.

Decizia apare într-un proiect de Hotărâre publicat în dezbatere de Ministrul Energiei, acţionarul majoritar al companiei.”Planul de disponibilizare prevede a fi disponibilizate prin concediere colectivă în trimestrul IV anul 2018, un număr de 920 persoane în două etape. Astfel, la data de 1 noiembrie 2018 un număr de 70 persoane, iar la data de 31 decembrie 2018 un număr de 850 persoane. Planul de disponibilizare a fost supus aprobării conducerii executive şi neexecutive a societăţii precum şi acţionariatului societăţii. Prin proiectul de act normativ se propune aprobarea sumei de 258.000 lei din bugetul asigurărilor pentru somaj pe anul 2018 ce se va aloca pentru plata venitului lunar de completare persoanelor disponibilizate de Societatea de Complexul Energetic Hunedoara S.A., în sensul prevederilor art. 2 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare”, arată documentul citat.

Cu sediul la Petroşani, în judeţul Hunedoara, CE Hunedoara deţine o cotă de piaţă de aproximativ 5% din producţia de energie electrică din România şi are circa 4.400 de angajaţi. Compania este cel mai mare producător de energie electrică din partea de nord-vest a ţării.
Citește și: Tăriceanu: “ALDE nu se va implica în campanie la referendumul pentru familie”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele