Condiții normale de viață la sfârșit de an, spune Arafat

0
arafat

Raed Arafat spune că revenirea la o viață cât de cât normală s-ar putea produce spre finalul acestui an, în condițiile în care campania de vaccinare merge bine și se respectă în continuare măsurile de prevenire a infectării cu SARS COV-2.

 

“Dacă campania de vaccinare merge foarte bine și sper să continue – avem o campanie care, comparativ cu alte țări, are succes și are un număr suficient de oameni vaccinați – dacă totul merge bine, este posibil ca pe la toamnă- iarnă să ne vedem că avem un număr suficient de vaccinați ca să întrerupem răspândirea.

Dar avem și necunoscute: ce tulpini noi mai apar… Până acum, totul este ok, sub control.

Vezi și Stelian Ion vrea ca averile infractorilor condamnați să ajungă în visteria statului

Poate că va trebui să fie făcute anumite modificări la vaccin, poate mai trebuie făcute rapeluri. Acum oamenii de știință și de cercetare lucrează. Eu cred, către sfârșitul anului am putea să ajungem la o situație mult mai bună decât a fost până acum, cu condiția celor două traiectorii: vaccinarea să continue și măsurile de protecție să continue până la momentul la care considerăm că suntem în siguranță să începem să relaxăm din aceste măsuri”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

AFLĂ CUM FUNCȚIONEAZĂ ȘI CÂT COSTĂ UN PURIFICATOR DE AER ANTI CORONAVIRUS / COVID

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele