Considerat unul din cei mai slabi miniștrii, Dănuț Andrușcă îi critică pe cei care îi cer demisia: “Niște plagiatori, farisei și incompetenți”

0

Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputațilior, la dezbaterea moțiunii simple îndreptate împotriva sa, că cei 67 de semnatari ai textului ar trebui să își dea demisia pentru că sunt fie „plagiatori și farisei”, fie „incompetenți”.

„Cei 67 de semnatari ai textului pe care îl dezbatem azi sunt niște plagiatori. PNL e atât de interesat de economie și are atât de mulți specialiști în economie încât tot ce a fost în stare să producă a fost un document copy-paste presărat cu una, două delațiuni sau ca să le spunem pe nume, una, două șobolăneli. Aproape jumătate din textul de azi e copiat din mioțiunea adresată împotiva mea la Senat în vară”, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaților, ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, la dezbaterea moțiunii simple intitulată „Dănuț Andrușcă sau cum să destabilizezi deliberat economia României. Incompetenţa falimentează România!”.

Ministrul a adăugat că „se impune” demisia deputaților care au semnat moțiunea, scrie mediafax.ro.

„Semnatarii acestui plagiat cer demiterea mea. Aș putea și eu să cer demisia din Camera Deputaților a celor 67 de semnatari, pentru plagiat. Fie nu au știut ce semnează și sunt incompetenți, fie au știu bine ce semnează și atunci sunt și farisei și plagiatori. În orice caz, se impune demisia”, a declarat Andrușcă.

Deputații dezbat, luni, moțiunea simplă prin care liberalii îi cer demisia lui Dănuț Andrușcă din funcția de ministru al Economiei, urmând ca votul să fie acordat în plenul de miercuri.

„La 9 luni de când aţi fost învestit în funcţia de ministru al Economiei nu observăm progrese în ceea ce priveşte soluţionarea problemelor portofoliului administrat. Dacă e să fim cinstiţi, nici pe dumneavoastră nu v-am observat, în afara gafelor, bâlbelor sau umorului involuntar care v-au însoțit puținele ieșiri publice. Sunteți un ministru care dă fiori și când tace și când lipsește!”, i se adresează liberalii ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă, în textul moțiunii simple depusă de grupul PNL din Camera Deputaților.

În moțiune, PNL face referire la faptul că ministrul Dănuț Andrușcă a blocat legile redevențelor, minelor și apelor minerale.

„Domnule ministru, sunteți o frână pentru domeniul economic! Încă din vara anului trecut trebuiau promovate trei legi pentru care Guvernarea PSD și-a asumat responsabilitatea prin Programul de Guvernare: Legea redevențelor, Legea minelor și Legea apelor minerale. Ați reușit, domnule ministru, să blocați toate aceste trei legi pentru că nu vă pricepeți! Ne-am dat seama că sunteți paralel cu domeniul economiei încă de la momentul audierii dumneavoastră din Parlament, cu ocazia învestirii în funcție. De 9 luni avem confirmarea acestui fapt zi de zi, de aceea vă somăm să deblocați activitatea ministerului și să vă asumați cele 3 legi menționate mai sus pentru a spulbera incertitudinea și impredictibilitatea care guvernează politicile economice din mandatul dumneavoastră”, potrivit sursei citate.

Citește și Orban:Nu voi mai accepta niciun atac din interiorul PNL împotriva PNL

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele