Consiliul Concurenței analizează preluarea Băncii Românești

0

Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează operaţiunea prin care Banca de Export Import a României (EximBank), controlată de stat, va prelua Banca Românească, prin achiziţionarea a 99,28% din capitalul social al acesteia.

”În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie supusă controlului Consiliului Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se arată într-un comunicat emis de autoritatea de concurenţă.

EximBank, înfiinţată în anul 1992, are ca acţionar majoritar statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, care deţine 95,374% din capitalul social. EximBank operează atât în numele statului, cât şi în nume propriu oferind, pentru persoanele juridice rezidente sau nerezidente, finanţări, cofinanţări, refinanţări, garantări, alte operaţiuni bancare, asigurări şi reasigurări ale operaţiunilor de comerţ exterior românesc.

În iunie, banca de stat EximBank a anunţat că a semnat cu National Bank of Greece acordul de achizitie a 99,28% din Banca Românească.

Citește și: CSM a gârbovit ideea de demisie: Dana Gîrbovan este iar judecător

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele