Constantin Nourescu, unul dintre cei mai mari antrenori romani, a murit la 85 de ani

0

Constantin Micu Nourescu, unul dintre cei mai importanţi antrenori ai atletismului românesc, a încetat din viaţă, la vârsta de 85 de ani.

 

Printre cele mai mari performanţe obţinute cu sportivii pe care i-a format şi crescut se numără o medalie olimpică de aur şi un titlu de campion mondial.

Constantin Nourescu a fost antrenorul lotului de atletism al României, dar a pregătit și lotul Tunisiei, reușind să aducă medalii importante ambelor țări. Printre ele se numără titlul de vicecampioană mondială al Violetei Beclea-Szekely.

”Ministrul Tineretului şi Sportului şi echipa MTS deplâng dispariţia antrenorului emerit Constantin Micu Nourescu, unul dintre cei mai titraţi şi mai longevivi tehnicieni din atletismul românesc. A lucrat vreme de un sfert de secol în clădirea noastră de pe Vasile Conta, care a fost ca a doua lui casă şi a obţinut în cariera sa de antrenor cele mai importante succese posibile în sport: medalia olimpică de aur şi titlul de campion mondial. Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată în comunicatul MTS.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele