Construcțiile au mers bine în septembrie pe teritoriul României

0

În luna septembrie 2020, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, ca serie brută, cu 9,8%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,6%, anunță INS.

 

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 18,7%, respectiv cu 19,2%.

În perioada 1.I-30.IX.2020, faţă de perioada 1.I-30.IX.2019, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 17,6%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 19,3%.

Comparativ cu august 2020, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 9,8%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+13,1%), lucrările de construcţii noi (+10,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+6,2%). Pe obiecte de construcţii, seria brută indică creşteri astfel: construcțiile inginereşti (+13,1%), clădirile nerezidenţiale (+7,7%) şi la clădirile rezidenţiale (+5,3%).

Vezi și Construcțiile au crescut cu 18% în primele șapte luni față de anul trecut

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 1,6%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+1,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+0,7%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 4,5%. Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică creşterea volumului construcţiilor inginereşti cu 3,0%. Volumul clădirilor nerezidenţiale și al clădirilor rezidenţiale a scăzut cu 6,5%, respectiv cu 3,5%.

Comparativ cu septembrie 2019, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 18,7%. Pe elemente de structură au fost înregistrate creşteri ale volumului lucrărilor de reparaţii capitale (+83,4%), al celor de întreţinere şi reparaţii curente (+16,7%) şi al lucrărilor de construcţii noi (+11,7%). Pe obiecte de construcţii, seria brută evidențiază creșteri ale volumului clădirilor nerezidenţiale (+35,1%), clădirilor rezidenţiale (+24,6%) şi al lucrărilor de construcţii inginereşti (+8,5%). Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 19,2%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+78,2%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+18,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+10,6%). Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică creșteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: clădirile nerezidenţiale (+34,2%), clădirile rezidenţiale (+27,6%) şi labconstrucţiile inginereşti (+7,7%).

Comparativ cu perioada 1.I-30.IX. 2019, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 17,6%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+56,5%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+39,8%) şi la construcţiile noi (+6,4%). Pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri astfel: lucrările de construcţii inginereşti (+19,5%), clădirile rezidenţiale (+18,4%) şi la clădirile nerezidenţiale (+14,2%). Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 19,3%, creştere reflectată în volumul lucrărilor de reparaţii capitale (+50,9%), al lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+46,6%) şi al lucrărilor de construcţii noi (+7,7%). Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate evidențiază creșterea volumului construcţiilor inginereşti (+23,5%), clădirilor rezidenţiale (+19,1%) şi al clădirilor nerezidenţiale(+15,0%).

Vezi și Casoteca.ro – magazin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele