Contractul de construire a 17,5 km din Centura Bucureştiului va fi semnat în curând

0

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat, vineri, că va semna curând contractul de proiectare şi execuţie pentru lotul 1 din segmentul de Nord din autostrada de centură a Bucureştiului, de la Dragomireşti până la Corbeanca, dacă nu vor fi depuse iarăşi contestaţii.

 

 

“Avem câştigător desemnat pentru A0 Nord lot 1, un sector de 17,5 km din autostrada de centură a Bucureştiului, de la Dragomireşti până la Corbeanca. Dacă nu vor fi depuse iarăşi contestaţii (ceea ce ne dorim cu toţii), vom semna curând contractul de proiectare şi execuţie”, a scris, vineri, Drulă, într-o postare pe Facebook.

Pentru lotul 1 din segmentul de nord al A0 câştigător este Nurol Insaat Ve Ticaret AS, iar costul pentru proiectare şi execuţie se ridică la 746 de milioane de lei, fără TVA. Durata proiectului este de 12 luni pentru proiectare şi 22 de luni pentru execuţie.

În ceea ce priveşte stadiul proiectelor majore de infrastructură din zona Bucureşti-Ilfov, ministrul Transporturilor a afirmat că pe A0 Sud pe loturile 1 şi 2, constructorul a crescut mobilizarea în ultimele săptămâni pe cei 33 de km ai sectorului (între A2 şi Bragadiru), executând lucrări consistente la fundaţiile şi elevaţiile podurilor, dar şi la terasamente sau relocări de utilităţi.

Pe A0 Sud lot 3 (Bragadiru – A1), antreprenorul a depus proiectul pentru obţinerea autorizaţiei de construire. “Ne aşteptăm ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis la începutul verii”, a completat Drulă.

Pentru lotul 2 al A0 Nord (19 km, Corbeanca-Afumaţi), săptămâna viitoare este aşteptată pronunţarea Curţii de Apel pentru soluţionarea contestaţiilor. “Dacă contestaţiile se resping şi la Curte, aşa cum au fost deja respinse la Consiliul Naţional, putem semna contractul cu antreprenorul român desemnat câştigător”, a mai scris ministrul Transporturilor.

Pe lotul 3 A0 Nord (8,6 km, între Afumaţi-Pantelimon), Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) este într-un proces de reevaluare a ofertelor ca urmare a deciziei instanţelor, iar câştigătorul licitaţiei va fi anunţat în săptămânile următoare.

Potrivit postării, pe lotul 4 A0 Nord (5 km, între Pantelimon şi A2), constructorul avansează cu proiectarea drumului, iar în toamna acestui an va începe execuţia lucrărilor. Termenul de execuţie al lucrărilor este de 18 luni.

Drulă: rezilierea contractului pentru A3 Cheţani – Câmpia Turzii a fost blocată temporar

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele