Coordonatorul jandarmilor la miting se declară nemulţumit că presa filmează intervenţia forţelor de ordine

0

Laurențiu Cazan, cel care a coordonat jandarmii la miting, a spus că jurnaliștii trebuie să se poziționeze, la manifestări, în spatele forțelor de ordine pentru a fi în siguranță. Acesta a adăugat că jurnaliștii ar trebui să evite să filmeze de foarte aproape intervenția forțelor de ordine, însă a recunoscut că imaginile presei au reprezentat dovezi importante la care ei nu ar fi ajuns.

„Consider că atunci când avem acte de violenţă şi jandarmeria intervine pentru intervenţia ordinii publice, ar fi bine ca presa să stea în spatele jandarmeriei şi să nu meargă neapărat la faţa locului. (…) În spatele echipelor de jandarmerie. Jandarmul, în timpul intervenţiei, este mereu atent, încearcă să elibereze perimetrul, adică să creeze o zonă de siguranţă. El să se asigure că nu are în jurul lui alte elemente care duc la pericol. De asta sunt şi unele recomandări care li se par nejustificate la unii. Cred că ar fi momentul să înţelegem că aceste aspecte ţin şi de siguranţa noastră şi a dumneavoastră”, a declarat, la TVR1, Laurențiu Cazan, adjunctul Serviciului de Ordine Publică al Jandarmeriei Capitalei, cel care a coordonat jandarmii la mitingul din 10 august.

Acesta a mai subliniat că jurnaliștii ar trebui să evite să filmeze de foarte aproape intervenția forțelor de ordine, însă a recunoscut că imaginile presei au reprezentat dovezi importante la care ei nu ar fi ajuns. „Nu trebuie să mergem acolo cu camera de luat vederi, la un metru sau doi, să vedem cum încătuşează Jandarmeria. (…) Nu vrem să vă obturăm vizibilitatea. (…) Nu am fi putut vedea multe dacă jurnaliştii nu ar fi fost acolo”, a mai spus Laurențiu Cazan.

Citeşte şi Noi imagini cu șeful Brigăzii de Intervenție, Cătălin Paraschiv îmbrâncind o femeie şi dând cu piciorul

De Vlad Mitu

 

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele