Coreea de Nord, acuzații la adresa SUA

0
- Reclama -

Ministerul de Externe al Coreei de Nord a acuzat Statele Unite că au agravat „intenţionat” tensiunile prin exerciţii militare aeriene comune cu Coreea de Sud, a anunţat marţi agenţia de presă de stat KCNA.

 

Acuzaţia vine după ce Seulul şi Washingtonul au anunţat vineri mai mult de 10 zile de exerciţii militare de amploare, între 13 şi 23 martie, transmite AFP.

Ministerul sud-coreean al Apărării a postat, de asemenea, luni, pe internet un videoclip despre care a spus că arată avioane de război din ambele ţări antrenându-se împreună în largul coastelor peninsulei coreene.

„În pofida avertismentelor noastre repetate, SUA continuă în mod intenţionat să agraveze situaţia”, a declarat ministerul de externe într-o declaraţie datată luni. „Recentul exerciţiu aerian comun… arată în mod clar că planul SUA de a folosi arme nucleare împotriva RPDC este dus mai departe la nivelul unui război real”, a adăugat declaraţia, folosind un acronim pentru numele oficial al Coreei de Nord.Statele Unite şi Coreea de Sud au declarat că viitoarele exerciţii planificate sunt defensive, dar Pyongyang le vede ca pe o repetiţie pentru invazie.

- Reclama -

Budăi vorbește de recalcularea unor pensii

„Ne exprimăm regretul profund faţă de flexiunea musculară iresponsabilă şi îngrijorătoare a SUA şi a Coreei de Sud, care împing în mod constant situaţia din peninsula coreeană către o stare imprevizibilă”, a citat KCNA declaraţia ministerului de externe. Coreea de Nord cere „oprirea imediată a actelor militare ostile de tulburare a păcii şi stabilităţii în peninsula coreeană”, se adaugă în declaraţie.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele