Corina Crețu: PNDL descurajează autoritățile locale sa folosească fondurile europene gratuite

0

Corina Crețu, fost comisar european pentru Dezvoltare regională și actual europarlamentar Pro România, susține poziția Asociației Municipiilor (AOR), care a cerut mutarea unei părți din fondurile PNDL pentru cofinanțarea proiectelor cu fonduri europene.

 

”Susțin deplin propunerea Asociațiilor Municipiilor din Romania – aceea ca fondurile din PNDL sa contribuie la co-finanțarea proiectelor realizate prin fonduri europene. Aceasta măsura ar avea ca rezultat accelerarea implementarii proiectelor europene și ar reduce povara financiară cu care se confruntă autoritățile locale”, a scris Corina Crețu pe Facebook.

Crețu a mai scris că ”existența PNDL, care nu conține criterii clare de acordare a fondurilor de la Guvern către localități, descurajează autoritățile locale să folosească fondurile europene gratuite (dar care, pentru a fi acordate, trebuie să îndeplinească criterii clare de eligibilitate, analiza cost-beneficiu, șamd,) favorizând in acelasi timp clientelismul politic”.

 

Context:

 

Asociația Municipiilor din România, care reunește primarii marilor orașe, propune o mișcare radicală, cu impact atât pe bugetul anului 2020, cât și pe absorbția fondurilor europene: mutarea unor bani alocați în mod normal controversatului PNDL către confințarea proiectelor cu fonduri UE.

Ilie Bolojan, președintele executiv al Asociației Municipiilor (AOR) a declarat pentru G4Media.ro că propunerea se referă la proiectele din PNDL (programul național de dezvoltare locală) care nu sunt viabile și nu aduc valoare adăugată comunităților.

Citește și: Scandal între Corina Crețu și Sorina Pintea pe spitalele regionale: ‘Nu înțeleg această negativitate’

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele