Coronavirus: Austria, carantina totală; Marea Britanie, fără vaccinare obligatorie

1

Austria este a doua țară, după Slovacia, care lansează procedura testării în masă a populației. Anunțul a fost făcut de cancelarul Sebastian Kurz la televiziunea publică, unde s-a referit și la un al doilea val al testării înaintea vacanței de Crăciun. De mâine noapte, Austria intră în carantină națională până pe 6 decembrie, după ce s-a constatat că restricțiile aplicate până acum nu au avut rezultatele estimate.

 

Cancelarul a declarată că primul val al testării în masă va avea loc la finalul acestei perioade. Detalii despre derularea efectivă a procedurilor vor fi date în aceste zile. Austrai are o populație de peste 8, 5 milioane de locuitori.

”Putem cumpãra milioane de teste antigen. Este o provocare logisticã pe care o pregãtim cu armata, cu ministerul sãnãtãţii şi cu autoritãţile regiunilor”, spune Sebastian Kurz, cancelarul Austriei.

Între timp, poliția austriacă verifică din ușa în ușa dacă restricțiile impuse de autorități sunt respectate.

Marea Britanie, populația nu va fi vaccinată anti COVID-19

În Marea Britanie, ministrul sănătății a anunțat că populația nu va fi vaccinată anti COVID-19 pînă anul viitor, deși sunt înregistrate progrese în privința unui vaccin cu eficientă estimată de 90%.

Vezi aici despre vaccin: Comisia Europeană cumpără 300 de milioane doze de vaccin Pfizer BioNTech

Premierul Johnson este din nou în autoizolare după ce a intrat în contact cu un parlamentar conservator infectat cu COVID.

Boris Johnson, premier UK, Londra

Johnson a fost informat de către Serviciul Naţional de Sănătate că ar trebui să se izoleze pentru că s-a întâlnit cu un grup de parlamentari, dintre care unul fusese testat pozitiv.

Se simte bine, nu are simptome și va conduce guvernul prin intermediul unei platforme online. Boris Johnson s-a infectat cu coronavirus în martie.

În prima faza a continuat să lucreze, iar apoi a ajuns la terapie intensivă, unde a avut nevoie de masca de oxigen. Recuperarea a durat aproape o luna.

Vezi și Casotca.ro/magazin

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele