Coronavirus: Iranul închide moscheile după ce a ajuns la 1000 de decese

0

Patru locaşuri sfinte din Iran au fost închise pentru vizitatori din cauza pandemiei cauzate de noul tip de coronavirus, care a curmat până acum aproape 1.000 de vieţi omeneşti în această ţară, informează marţi DPA.

Mass-media de stat au raportat că trei moschei din oraşele Mashad, Qom şi Teheran au fost închise, la fel ca uriaşa moschee Jamkaran din oraşul Qom, care se află la sud de Teheran.

Infecţiile în rândul pelerinilor care vor să ajungă în siturile religioase menţionate ar trebui să fie evitate, însă vizitatorii vor rămâne conectaţi la ele “în spirit”, a declarat preşedintele Hassan Rohani.

Citește și declarația halucinană a reprezentantului BOR de dinainte de Starea de Urgență

BOR nu intră în caramtină: bolnavii stau oricum acasă

Moscheea Imamului Ridha din Mashad este vizitată de milioane de pelerini din Iran şi din străinătate în fiecare an. Credincioşii musulmani spun că o vizită la această moschee poate să vindece cele mai grave boli şi, de aceea, mulţi dintre vizitatori cred că nu pot contracta noul coronavirus în timp ce se află în acest lăcaş sacru.

Închiderea siturilor religioase iraniene a cauzat deja proteste ferme în rândul credincioşilor musulmani. O grupare islamistă a spart uşile de acces în Altarului din Qom, construit în memoria Fatimei Masumeh, sora imamului Ridha.

Epidemia din Iran, cea mai gravă din Orientul Mijlociu şi sursă a multor infecţii raportate în alte state din regiune, a provocat deja 988 de decese în această ţară, a anunţat Ministerul iranian al Sănătăţii.

Peste 16.000 de iranieni au fost confirmaţi cu noul tip de coronavirus, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Kianush Jahanpur. Cele mai multe dintre infecţiile confirmate au fost raportate în Teheran.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele