Coronavirus. Politicienii se spală pe mâini, populația pe creier

0

Oameni buni, fie voi și postaci obișnuiți pe facebook sau mari oameni din presă, verificați informația pe care o transmiteți, rolul este de a informa corect, nu de a da știri senzaționale sau postări care să adune sute de impresii!

Haideți să urmărim informația corectă, să nu ne lăsăm cuprinși de „panica, isteria, marea criză” despre care se vorbește în aceste zile în media!

Numărul deceselor înregistrate în această iarnă din cauza gripei a ajuns la 45.  S-a comunicat acest lucru? A ieșit un politician să ne spună să ne spălam pe mâini? Să ne spună că trebuie să fim precauți?

Sfaturi despre igienă ar trebuie să circule în permanență, dar cine să ne spună sau să ne dea un exemplu când igienizarea în spitale se face cu dezinfectanți diluați.

Chiar și într-o bătălie politică, NU trebuie să profităm, să luăm în derâdere un subiect atât de sensibil. În aceste momente, personaje ca Victor Ponta ar trebui să aibă responsabilitate față de public, față de români și să arate respect.

Apoi, europarlamentarul USR Clotilde Armand a spus, în cadrul unei emisiuni, că ea „are încă 40 de ani de trăit, dacă nu o să moară de coronavirus”. Păi doamna Armand ce vreți să spuneți? Vă arde de glumițe pe acest subiect?

Marcel Ciolacu, liderul pesediștilor rămași în structură, nu face decât să alarmeze în continuare populația și să dea motive oamenilor să-și piardă puțina încredere pe care o au în sistemul de sănătate. Să transmiți un astfel de mesaj într-o perioadă în care poporul se panichează și la un strănut înseamnă că locul tău este undeva departe de spațiul public.

De asemenea, mulțumim domnului Bușoi pentru sfaturi, dar trebuia neapărat să fie o poză cu dânsul? Totuși vorbim despre coronavirus.

Nu mai amestecați lupta politica cu problemele reale ale românilor! Nu e momentul să ne jucăm, partidele politice trebuie să înțeleagă că există un pericol asupra României. Nu mai e loc de alte consultări, avem nevoie de un guvern cu puteri depline, nu de politicieni care să ne spună să „ne spălam pe mâini”.

Iar presa… presa exagerează, încalcă intimitatea și instalează panica în rândul populației. De exemplu, în Jurnalul de seară de pe Digi 24, post de televiziune cu pretenții, am putut urmări un întreg film de care Dan Diaconescu ar fi mândru. În prim plan era ambulanța 112, pregătită să intre în acțiune, să lupte cu virusul. Înțelegem că aici vorbim de un PR de cea mai joasă speță prin care Arafat&CO vor să ne demostreze, la fel ca în cazul Colectiv, că sunt alături de noi.

Într-adevăr, vorbim despre un virus care a făcut victime, dar nu profitați de acestă criză pentru a crește audiența. Scopul este de a calma, nu de a alarma sau de a crea știri false. Știrea a fost și pe agenda ȘtirilorProTV, iar aici ne putem întreba:  Unde este intimitatea familiei? Ce este mai puternic? Frica de virus sau dorința de senzațional?

Apoi, situația măștilor, dezinfectanții? De ce trebuie să profite industria farma de frica românilor? Frică pe bună dreptate, pentru că vorba aceea „dacă te arzi cu ciorbă sufli și-n iaurt”, iar românii sunt precauți.

Românii nu au uitat de situația în care este sistemului de sănătate, nu au uitat de stafilococul auriu, de criza vaccinurilor, de situația precară din spitale. Românii nu au încredere în aparatul de stat și apelează cu frică la cei care ar trebui să le fie un ajutor.

De altfel, faptul că oamenii au început să golească rafturile magazinelor ca urmare a temerilor legate de coronavirus, arată că cele spuse în presă au avut efect. Dacă oamenii se simt amenințați apare isteria, manifestată și prin acest comportament.

Concluzia: Nu uitați să vă spălați pe mâini după ce deschideți/închideți televizorul.

Citește și Grecia s-a pricopsit și cu primul caz de Covid-19

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele