Cozmin Gușă: “Liviu Dragnea nu va mai rezista mult în fruntea PSD”

0

Un termen limită e greu de precizat, consideră Cozimin Guşă, dar sunt totuşi suficiente elementev care duc la ideea că nu va dura mult. “Aceste resorturi ale statului subteran care-l susţine pe Dragnea se vor activa ]n mod clar. Pe mine m-a dezamăgit atitudinea pasivă a lui Klaus Iohannis, care dacă în acest moment era mai activ, in cadrul constituţional, evident, având interesul ca partidul care guvernează să fie reformat, am fi avut un cu totul alt rezultat la CEx.

Dragnea este un candidat atât de slab la prezidențiale, încât orice alt contracandidat l-ar prefera de adversar, pentru că l-ar bate oricine, chiar și Iohannis, în mod sigur Tăriceanu.

Din prima acestui joc, cred că Dragnea poate fi decapitat daca se va opune, până la nivelul lui noiembrie, maximum, unei schimbări de guvern astfel încât să nu o mai avem ca intelocutor și omolog a celorlalți șefi de guvern din UE pe Viorica Vasilica, pe perioada președinției rotative a Consiliului Europei. Dacă Dragnea se va încăpăţâna, atunci sfârşitul îi va veni mai repede,” a opinat Gușă.

Nici cealaltă variantă, în care ar accepra schimbarea Vioricăi Dăncilă, nu l-ar ajuta prea mult pe Liviu Dragnea.

“Dacă nu se va încăpățâna și va accepta, pe fondul noului joc din PSD, să o înlăture pe Viorica Vasilica, pute, să vorbim despre un “ofilit” în primul trimestru al anului viitor. Sigur, asta va veni la pachet cu multe dezvăluiri, cu multiplelel lui probleme în justiție.

Liviu Dragnea speră să se resusciteze electoral pe seama referendumului pentru familie, din 6 și 7 octombrie, dar Biserica Ortodoxă va prelua controlul și Dragnea + PSD nu vor conta în acest rezultat. El speră totuși ca din perspectiva unui rezultat favorabil să=și prelungească viața politică la înalțime. Nu va reuși nici asta,” consideră consultantul politic.

Citește și Mișcări suspecte: De ce n-a plătit ferma Salcia datoria de 18 milioane de lei către Tel Drum, aflată în insolvență!

De Vlad Mitu

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele