Credite subvenționate 80% de stat pentru tinerii fără loc de muncă

0

Tinerii fără un loc de muncă ar putea accesa credite, cu dobânda subvenţionată de stat şi garantate în proporţie de 80% de Fondul de Garantare. Ideea apare într-un proiect de lege pentru instituirea schemei de ajutor de stat „Împrumuturi fără dobândă pentru tineri”, publicat în programul legislativ al Guvernului.

Proiectul de lege este iniţiat de Secretariatul General al Guvernului (SGG) şi de Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP). și are ca scop facilitarea accesului la finanțare pentru tineri fără loc de muncă sau aflați în perioada studiilor.

Tinerii care ar putea intra sub incidența programului trebuie să aibă maximum 26 de ani.

Credit de maximum 40.000 de lei

Valoarea maximă a creditului 40.000 lei, iar valoarea maximă a garanției acordate de stat prin Fondul de Garantare e de 80%.

„Tinerii interesați nu trebuie să aibă venituri, iar dobânda e formată din ROBOR la 3 luni (2,74% în prezent) plus 2% și e subvenționată în proporție de 80% de stat”, potrivit proiectului de lege.

Durata maximă a finanțării  e de 5 ani, iar destinația e legată de acoperirea nevoilor de educație, sănătate, cultură și sport.

Sursa: Credite subvenționate 80% de stat pentru tinerii fără loc de muncă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele