Credite verzi pentru persoane fizice

0

BRD Groupe Societe Generale îşi diversifică gama de produse de creditare retail prin lansarea primelor sale credite verzi, creditul pentru consum Expresso Verde şi creditul ipotecar Habitat Verde.

 

„În cadrul strategiei noastre legate de ESG (Enviromental, Social and Governance) ne-am stabilit o misiune clară, aceea de a construi împreună cu clienţii noştri un viitor mai bun şi mai sustenabil. De aceea, ne bucurăm că putem contribui concret, prin intermediul acestei game cuprinzătoare de credite verzi, la tranziţia către activităţi cu mai puţine emisii de dioxid de carbon şi cu un impact redus asupra mediului înconjurător”, a afirmat Anca Nuţiu, directorul executiv al Departamentului Customer Value Management.

Conform sursei citate, creditul Expresso Verde se acordă în unităţile băncii şi susţine clienţii în achiziţia atât a unor autoturisme electrice sau hibrid de tip plug-in, care generează emisii de carbon sub 50gCO2/km, cât şi a unor echipamente care reduc amprenta de carbon, sau îmbunătăţesc eficienţa energetică a unei clădiri, cum ar fi:

biciclete/trotinete/motorete/scutere electrice, panouri solare/fotovoltaice, pompe de caldură, inclusiv instalaţii auxiliare, convectoare, unităţi de stocare a energiei termice şi electrice produsă din surse regenerabile, ferestre tip termopan, centrale termice, inclusiv instalaţii auxiliare şi boilere, echipamente de aer condiţionat etc.

Valoarea maximă a finanţării este de 130.000 lei, iar durata maximă a creditării este de 60 de luni.

23 de dezvoltatori imobiliari, puși sub acuzare de Judecătoria Sectorului 1

Potrivit băncii, o locuinţă verde este eficientă energetic şi foloseşte cât mai multă energie verde (din surse regenerabile), generând un impact pozitiv nu numai asupra mediului, ci şi asupra locuitorilor săi, prin costuri mai mici cu utilităţile.

Totodată, o locuinţă verde este construită din materiale sustenabile, durabile, de o calitate superioară, care vor micşora costurile pentru reparaţii, ajută la producerea unei cantităţi mai mici de deşeuri şi la reducerea impactului asupra mediului de-a lungul timpului

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele