Cresc tarifele la parcări în Capitală

1

Primarii celor 6 sectoare susțin că au găsit soluția pentru a rezolva problema mașinilor lăsate la întâmplare peste tot în Capitală. Edilii cer Consiliului General să majoreze tarifele parcărilor de reședinţă și promit să folosească acești bani pentru întreținerea lor, dar și pentru construirea altora noi. Un loc de parcare închiriat ar urma să coste între 300 și 600 de lei pe an.

 

Primarii de sector au ajuns la o înțelegere astfel încât taxa de parcare să crească. Susțin că actualele tarife sunt cu mult sub nivelul celor din capitalele Uniunii Europene. Și cer Consiliului General uniformizarea taxelor.

Taxa se aplică în funcție de zonele de fiscalitate a Capitalei. Mai scumpă în centrul orașului, iar la periferie mai ieftină.

Primarii promit să folosească banii pentru investiții.

Vezi și USR vrea să facă curat pe străzi: mașinile abandonate și cele cu numere de Bulgaria sunt vizate

Dacă propunerea va fi aprobata de Consiliul General, se va aplica doar pe străzile administrate de primăriile de sector. În cazul bulevardelor aflate în subordinea Primăriei Generale, tarifele pentru un loc de parcare sunt și de 12 ori mai mari.

Astfel, pentru un abonament anual, bucureștenii trebuie să plătească între 3.840 și 8.640 lei, în funcție de zona în care locuiesc.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele