Creştere record a preţurilor de producţie în Germania

0
germania

Economia germană, cea mai mare din Europa, a stagnat în trimestrul al doilea, războiul din Ucraina, creşterea preţurilor la energie, pandemia şi întreruperile aprovizionării, aducând-o în pragul recesiunii, potrivit Ministerului german de Finanţe.

 

”Perspectivele pentru dezvoltarea economiei sunt în prezent considerabil de sumbre”, a spus ministerul în raportul său lunar din august, adăugând că luna a fost marcată de ”un grad ridicat de incertitudine”.

”Livrările de gaze semnificativ mai scăzute din Rusia, creşterile persistente ale preţurilor energiei şi, din ce în ce mai mult, ale altor bunuri, precum şi întreruperile lanţului de aprovizionare mai lungi decât erau aşteptările, din cauza politicii Chinei de zero Covid afectează foarte mult dezvoltarea economiei”, se spune în raport.

Preţurile de producţie, considerate ca un indicator principal al inflaţiei, au înregistrat în iulie cele mai mari creşteri din istoria lor, atât în ​​luna iulie, cât şi în termeni anuali, cauzate în principal de preţurile ridicate ale energiei, a anunţat vineri biroul federal de statistică.

Preţurile energiei au crescut în ansamblu cu 105% faţă de iulie 2021, în principal din cauza preţurilor mai mari ale gazelor naturale şi electricitate, a spus biroul.

Având în vedere costurile deja ridicate ale energiei, guvernul german va impune taxe consumatorilor de gaz de la 1 octombrie, care vor adăuga câteva sute de euro la factura anuală medie de energie a familiei.

Cotidianul israelian Haaretz îl compară pe Viktor Orban cu Nicolae Ceaușescu

Pentru a amortiza impactul, TVA-ul pe vânzările pe gaze va fi redus de la 19% la 7%.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele