Crimă și pedeapsă pentru 5 jucători de rugby

0
- Reclama -

Cinci componenţi ai unei echipe de rugby din Argentina au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, după ce au omorât în bătaie un tânăr student de 18 ani, în ianuarie 2020, la Villa Gesell, o staţiune populară, situată la aproximativ 400 km sud de Buenos Aires, anunţă presa argentiniană.

 

Această crimă odioasă a ocupat prima pagină a ziarelor în Argentina.

În noaptea de 17 spre 18 ianuarie 2020, în faţa unui club de noapte, o simplă încăierare a degenerat şi opt rugbyşti de la Club Nautico Arsenal Zarate, cu vârste cuprinse între 21 şi 23 de ani, majoritatea din clasele privilegiate ale societăţii, l-au atacat pe tânărul Fernando Baez Sosa, care avea 18 ani, şi l-au lăsat să moară în faţa stabilimentului nocturn, după ce l-au lovit cu pumnii şi picioarele.

Cinci dintre principalii inculpaţi au fost acuzaţi de omor şi condamnaţi la închisoare pe viaţă. Condamnaţi ca „participanţi secundari”, alţi trei inculpaţi au primit câte 15 ani de închisoare, pedeapsa maximă posibilă pentru această Infracţiune.

- Reclama -

Spotify a depăşit 200 de milioane de abonaţi

La procesul de la Dolores, la 220 km de Buenos Aires, procuratura a invocat o „dorinţă de a ucide” împărtăşită „de toţi”, o „coordonare” a atacului, în timpul căruia atacatorii au împiedicat pe oricine să vină în ajutorul victimei.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele