Crimele armatei lui Putin continuă la Zaporojie / 23 de persoane au fost ucise şi 28 rănite

0
Zaporojie, crime

Cel puţin 23 de persoane au fost ucise şi 28 rănite într-un atac cu rachetă comis de forţele ruse şi care a lovit un convoi de vehicule ce transportau civili ucraineni în apropierea oraşului Zaporojie, din sudul Ucrainei, a anunţat guvernatorul regional Oleksandr Staruh.

 

”Până acum, 23 de morţi şi 28 de răniţi. Toţi civili”, a scris Staruh pe aplicaţia Telegram.

Poliţia şi serviciul de ambulanţă s-au îndreptat rapid către locul unde convoiul a fost lovit. Ferestrele vehiculelor au fost sparte de suflu, vehiculele fiind pline cu lucrurile pasagerilor.

Într-un autoturism se aflau corpurile fără viaţă ale unei femei şi unui tânăr, iar în faţa acestei maşini era un microbuz în care alte două persoane au fost ucise în atac. Părţile laterale şi geamurile microbuzului erau distruse de şrapnel.

Vezi și Ucraina sparge frontul rusesc pe fondul îngrijorărilor privind siguranța centralei nucleare de la Zaporojie

O femeie care s-a prezentat drept Natalia a declarat că ea şi soţul său îşi vizitaseră copiii în Zaporojie. ”Ne întorceam la mama mea, care are 90 de ani. Am reuşit să scăpăm. Este un miracol”, a mărturisit ea, stând alături de soţ lângă automobilul lor.

Rusia, care pe 24 februarie a invadat Ucraina în ceea ce ea numeşte ‘operaţiune militară specială’, neagă că acţiunile sale vizează în mod deliberat civilii, deşi atacurile sale au provocat distrugeri în oraşe ucrainene.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele