Criminalul Dincă s-a ”școlit” în Bari unde clanuri mafiote obligă minore să se prostitueze

0

În Bari, Italia, unde ar fi locuit o vreme și criminalul Gheorghe Dincă, există rețele de traficanți de carne vie care exploatează mii de minori din estul Europei.

În ultimii 10 ani, polițiștii italieni au arestat sute de membri ai grupărilor, printre care și 30 de români.

Țintele predilecte ale grupărilor erau însă adolescentele care nu cunoșteau limba italiană și nu puteau cere ajutor.

În 2009, șase români au fost arestați în Bari pentru proxenetism cu minori.

În 2015, alți cinci.

În 2016 încă patru au ajuns în arest.

În 2018 alți șase au fost ridicați de carabinieri.

Copil nou-născut, 28 mii de euro

În 2018, în timpul anchetei, polițiștii au găsit trei fete din România, toate minore, sechestrate de patru români. Cea mai mică dintre ele era însărcinată în șapte luni și rețeaua avea de gând să-i vândă copilul, cu 28.000 de euro.

„(Traficanții) aveau obiceiul să le ceară bani femeilor pentru locurile de muncă oferite: 3-400 de euro. Reveneau apoi să le mai ceară bani, un fel de șantaj, iar dacă refuzau, femeile erau bătute chiar și în mijlocul străzii. Bănuiam cu toții că aduc femei din România. Se vorbea”, a declarat pentru Digi24, sub acoperirea anonimatului, o româncă.

Și nu este singura declarație de acest fel. Este suficient să citești comentariile de pe grupurile din online ale comunităților de români ca să îți dai seama că Gheorghe Dincă, dar și amicul despre care s-a tot vorbit în ultimele zile, Mihai Z., nu sunt chiar doi necunoscuți în oraș. Românii spun că cel din urmă era implicat în traficul de droguri și de persoane și a fost arestat în 2011.

Citește și Polițist criminal: Bine, bine, stai acolo. Rămâi acolo că îți trimit eu echipaj

În Bari, recent a fost descoperită una dintre cele mai mari rețele de trafic de persoane din Italia. Nu doar că minorii erau supravegheați și obligați să-și aleagă clienții la marginea orașului, în miezul zilei, ci existau bordeluri în care clienții făceau alegerile.

Acoperiți de afaceri hoteliere, proxeneții făceau licitație prin SMS-uri și cel care dădea mai mulți bani putea intra în camera minorului. Totul a fost filmat cu o cameră ascunsă, rețeaua fiind practic predată pe tavă autorităților competente. Detaliile din această anchetă au șocat Italia, iar jurnaliștii de la Italia-1, care au făcut investigația, au fost premiați.

Din 2009, lupta împotriva crimei organizate a început să dea rezultate. Însă birocrația complicată face ca acești copii și copile să poată oricând redeveni victime ale proxeneților, așa cum au demonstrat jurnaliștii italieni. Autoritățile s-au autosesizat în mai multe rânduri și au ridicat de pe străzi minorii. După câteva luni, însă, nimeni nu mai știa nimic de ei. Nici măcar autoritățile.

Există voci care sugerează că cele două fete despre care se crede că au fost omorâte de Dincă ar putea fi în Italia.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele