Criptomoneda care și-a pierdut peste 99% din valoare peste noapte

0
Una dintre cele mai mari criptomonede a pierdut 99% din valoare în 24 de ore

Criptomoneda Terra (LUNA) și-a pierdut peste 99% din valoare într-un timp record de doar 24 de ore, făcând să dispară averile unor investitori în monedă virtuală, informează Digi24.

Terra era anterior una dintre cele mai valoroase 10 criptomonede din piață, iar luna trecută atinsese un vârf de 120 de dolari pe unitate. Ieri, prețul scăzuse sub 1 dolar pe unitate..

Prăbușirea prețului înseamnă că valoarea de piață a LUNA a scăzut de la 40 de miliarde de dolari la 488 de milioane de dolari, producând pierderi fără precedent pentru investitori.

„Mi-am pierdut toate economiile”, a scris un membru al thread-ului de Reddit r/TerraLuna. „Am cumpărat LUNA la 85 de dolari, nu știu ce să fac mai departe”.

Criptomoneda LUNA a avut o creștere uriașă începând cu ianuarie 2021, când era 0,64 de dolari pe unitate. Astfel, creșterea în intervalul 3 ianuarie 2021-1 mai 2022 era de 12.400%.

Moderatorii forumului cu peste 44.000 de membri au postat un anunț cu numere de telefon de ajutor, îngrijorați de consecințele prăbușirii.

„Am pierdut peste 450.000 de dolari, nu pot plăti ratele la bancă”, scrie un alt utilizator. „O să-mi pierd casa. O să devin un om fără adăpost”.

Prăbușirea Terra vine în contextul în care toată piața de criptomonede se confruntă cu scăderi puternice. În cazul Terra, scăderea a fost amplificată de problemele UST, o criptomonedă Terra de tip stablecoin a cărei valoare era legată de dolarul american. Criptomonedele stablecoin au valoarea legată de o clasă de active, precum o monedă forte sau o altă criptomonedă, pentru a asigura stabilitatea. La începutul săptămânii, UST s-a decuplat de la dolar și a scăzut la 0,29 de dolari pe unitate.

citește și Prima imagine cu gaura neagră din centrul galaxiei Calea Lactee

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele